Försäsongen är i full gång och det närmar sig matchspel. Läs tränarnas kommentarer

U19 följer A-laget i fotspåren och spelar sin första träningsmatch mot Degerfors 3 februari på Stora Valla i Degerfors.

Huvudtränare Jesper Swedlund om läget inför säsongen:

I dagsläget är vi två veckor in i försäsongen och är i en mycket intressant fas. Truppbygget är i mångt och mycket klart, en trupp på 24 spelare i nuläget. Det innebär både bredd och konkurrens, något som vi hoppas ska främja både utveckling och resultat i år.

I talande stund är det 5 stycken (Hannes, Momo, Nyman, Felix och Samuel) som är inne på rehablistan, var av 2 stycken (Hannes och Momo) är med i stora delar av träning men går inte riktigt helt fullt än. De andra 3 har en lite längre bit kvar men börjar sakta men säkert se ljuset i tunneln. Senast in i laget är Melker Norén från Arvika. En snabb och teknisk spelare och precis som A-laget varit inne på med att värva rätt profiler gällande spelare som vill något med sin fotboll, gör vi detsamma i just Melker.

Säsongen har mycket gott att bjuda på med bland annat seriespel i U19.div1 Norra Götaland, även DM väntar och där har U19 två titlar i bagaget från de två senaste säsongerna.

Innan dess ska U19 mecka med en försäsong och ett fullspäckat träningsschema som bland annat innehåller Team-buildinghelg, träningsläger och givetvis träningsmatcher.

Gällande träningsmatcherna säger Jesper Swedlund följande:

I år valde vi att avstå ligacupen av två anledningar. En sak är att vi hade en lång och påfrestande säsong under 2017, vi behövde helt enkelt andas ut lite. Främst jag själv kanske, spelarna kör oftast gärna på haha. Den kanske mest övervägande delen är att vi vill inrikta oss på att möta tuffare motstånd. Både spelmässigt och rent fysiskt. Vi har många matcher inplanerade mot seniorlag (div4/5) nu på försäsongen.

Vad tror du om säsongen som väntar?

Oj, jag har stora förväntningar på den. Vi är en bra samt bredare ledarstab än tidigare säsong och det är en fantastisk grupp killar vi har att få jobba med. Vi har många roliga saker på G som Team-buildingshelgen och träningslägret. Jag tror vi kan ta stora steg tillsammans samt individuellt rent utvecklingsmässigt. Sen får vi hoppas att resultaten faller i vår favör givetvis, det är alltid kul att vinna matcher men man kan vinna i många andra anseenden också.

Som grädde på moset hoppas jag att vi återigen lyfter 2-3 spelare till A-laget under 2018/inför 2019.

En bredare ledarstab, fystränare Morgan Sundin är kvar, även Loae al-Hag kommer medverka i U19. U19 har precis som A-laget en ny assisterande tränare inför 2018 års säsong, Alexander Jacobo. Vad har du fått för intryck än så länge?

Nu är det ganska exakt 2 månader sedan jag tillträdde. Först och främst så handlade det om att lära känna 24 nya spelare med deras kvalitéer och 3 nya ledare med framför allt Jesper i spetsen.

Av det intryck jag fått hittills så är det fantastiska ungdomar och ledare i laget!

Om jag börjar med Jesper så sitter han inne med stora kunskaper med enormt driv på varje träning. Man fullständigt njuter av att driva träningar tillsammans med Jesper.

När det gäller spelarna så börjar det sätta sig vad de heter. Det är inte ”du där” längre haha.

Det börjar även sätta sig vad spelarna sitter inne med för kvalitéer och det ser riktigt bra ut!

En härlig grupp ungdomar med enorm entusiasm och utvecklingsförmåga!

Jag har kort och gott fått bra intryck av hela laget och ser fram emot säsongen 2018 enormt mycket!

Träningsmatcherna ser ut som följande, förhoppningsvis tillkommer en match i februari:

3/2 Degerfors U19 (borta)

4/3 Skattkärrs IF (borta)

16/3 Vallens IF (borta)

18/3 Stenungsunds IF U19 (borta)

3/4 Forshaga IF (hemma)

8/4 Seriepremiär!