I lördags bar det av mot Husqvarna med en tunn trupp, skadeläget och sjukstugan passade på att utöka ytterligare inför matchen. Förhoppningsvis har vi några tillbaka till nästa match som det dröjer lite till.

Matchen inleddes med en tyst minut med anledning av att Husqvarna FF’s sportchef Issa Iskander förlorat kampen mot cancer nyligen. Vi vill å vår klubbs vägnar uttrycka våra kondoleanser och valde därför också att, precis som Husqvarna FF spela med sorgband under matchen.

Precis som i senaste mötet valde Husqvarna att backa hemåt, 10 meter ner på egen planhalva. Något vi var förberedda på och kunde därför jobba med ett stort bollinnehav och skapa ett rejält tryck. Tuvebrink i målet hade i första halvlek inte mycket att göra, ett eller två skott motta han enkelt bort.

En spelare som definitivt är glad över att vara tillbaka efter ett långtidsskada är Mohammed Lashkari och det firade han med två mål. Mohammed hittade nätet efter ett långt tålamod från vår sida, vi hade grepp om matchen men kände väl att vi inte riktigt fick hål på vår motståndare. I minut 29 placerade Mohammed in 0-1 i bortre hörn. Det dröjde heller inte länge innan kapten Forsberg testade lyckan från ca 35 meter, ett tungt skott som seglade upp i ena krysset. Forsberg utökar därmed sin ledning i den interna skytteligan med 9 gjorda mål och lägger sig på en fjärdeplats i tabellens skytteliga (han snittar 1 mål per match).

I halvlek diskuterar vi olika scenarion och vikten av inte slappna av, vi förväntade oss en hög press från ett Husqvarna som vi antog ville ändra matchbilden. Så blev inte fallet utan vi går återigen ut och kontrollerar spelet, skapar en hel del och i minut 55 hittar återigen Mohammed bortre hörn, 0-3. Vi börjar bli något bekväma och väljer stundtals att spela lite svårt och nonchalant samtidigt som vi i många sekvenser bjuder på skönspel. Även en Husqvarnaspelare ska testa lyckan från längre distans idag och det går vägen, 1-3 i minut 77. Dock är det inget som riktigt oroar med ca 15 minuter kvar att spela utan vi kontrollerar matchen hela vägen tills slutsignal.

Vill även passa på att lyfta på hatten för en exemplarisk domarinsats från domartrion som dömde matchen. Visserligen ingen fulspelad match men en insats inte att förglömma!

Det dröjer som sagt lite tills nästa match som spelas 30/8 borta mot Kumla. På onsdag 23/8 gästar topplaget Sirius Tingvalla IP för match mot vårt A-lag i Svenska Cupen! Hoppas att vi ses på plats!