0-4 underläge efter 20 minuter på hemmaplan mot ett hett AFC. Oacceptabelt – ja. Hur kommer det sig att vi då inom loppet av 20 minuter släpper in 4(!) mål. Är vi inte uppvärmda? Har vi inte fattat att det är match? Vi är uppenbarligen inte påkopplade.

Första målet som AFC prickar in, redan efter 5 minuter, är precis det vi har förberett oss på under veckan. Dem tar sig gärna runt på kant och skapar mycket oro kring ytterback för att sedan explodera med inte bara en eller två man in i box, utan fyra – fem stycken ger 120% för att vara först på inspelet snett inåt – och precis det händer.

0-2 i minut 15 är ett tydligt tecken på att vi inte är påkopplade, de slår en hörnvariant och inne i boxen står vi och tittar på en boll som studsar precis vid oss. Ingen anammar situationen och går mot boll. Det är som att vi har lim under hälarna.

0-3 i minut 18 är en rejäl omställning från en hörna som vi har. Vi åkte på en omställning på förra hörnan och kanske borde vi känt att deras kontringsförmåga är stark samt lärt oss något utav det. "Icke sa Nicke". Vi försöker hålla bollen i spel, och hamnar fel, vi försvarar i nästa läge på fel sida (vi har inte vår kropp mellan vårt eget mål och boll). AFC utnyttjar det och kliver enkelt förbi. Vips så har vi 0-3 i baken.

0-4, två minuter därefter gör AFC via en hörna. Helt ärligt inte jättemycket att göra åt, en fruktansvärt bra slagen hörna som de når först på.

Däremot kan man ställa frågan till sig själv och sina medspelare kring varför AFC alltid är först på boll, varför får de alltid med sig motläggen? De är hungriga, heta och satsar för fullt i alla lägen. Då får man med sig studsen, man får med sig bollen i motläggen. Jag intalar mig själv att tur inte är något man bara får, tur är något man förtjänar. Lite hårdare jobb på planen, lite jävlar anamma och lite lågor i ögonen ger med sig. Vi måste bli hungrigare.

Vi hinner dock med att göra 1-4 innan halvtidsvilan på en hörna slagen av André och in nickad av Foppa.

Halvtidssnacket består av vad det är som är skillnaden mellan oss och AFC, för spelmässigt är vi jämbördiga, de är inte stora skillnader i varken kvalité individuellt eller som lag. Skillnaden är som ovan nämnt. AFC var så jäkla mycket hungrigare än oss.

Andra halvlek höjer vi oss rejält och går även vinnande ur den med 1-0. Vi har även ett par tveksamma situationer med en boll som är inne (efter att den tagit i underkant av ribban) men som inte döms till mål. En straff där en AFC-spelare räddar bollen med handen vid mållinjen efter en stökig hörna som vi inte får med oss.

I andra halvlek går vi in med hög press och en intensitet som saknades starkt i första halvlek. Matchplanen var att ligga lågt mot AFC och förhindra vad de är bra på, just djupledshot och att hitta ytan bakom ytterback. I och med ett lågt försvarsspel som utgångsläge där vi vill stänga ytor blev vi också otroligt passiva. Passivt är ett ord som lätt förknippas med lågt försvarsspel men är inte något som hör hemma på en fotbollsplan. Aggressivitet och intensitet så fort motståndaren anses kunna hota (helst lite innan) är inget som ska försvinna bara för att vi väljer att ligga lågt.

Vi gör även ett tidigt mål i andra halvlek via David Lander och återigen en assist av André Niklasson.

På tisdag är det dags för match igen när Degerfors IF kommer till Klasmossen IP, avspark 19.00. Jag hoppas att vi syns där och jag hoppas även att få se lite hunger och lågor i killarnas ögon.