Uppstart inför höstsäsongen skedde på Älvkroksvallen i Deje över den just gångna helgen. Solsken och en gräsmatta som nog kan betraktas som en av de finaste i Värmland. Dessutom nära till älven. Ett skönt miljöombyte för laget och en väckarklocka i gårdagens match mot Forshaga IF om att vi är igång igen.

Uppstarten innebar tre träningspass och en match på två dagar för att rivstarta höstsäsongen där mycket kommer krävas för att hålla takten med de andra lagen i toppskiktet av serien. Lagets status förväntades vara något bättre än i våras gällande främst skadeläget men verkar som att tiden inte läker några sår… minst fem namn som inte går fullt i träning och heller då inte matchning givetvis. Två personer fann vi i semesterregistret och en i sjukstugan vilket resultera i att 14 man fick kriga i värmen mot Forshaga IF i söndags eftermiddag. En match som slutade 3-3 efter en svängig andra halvlek.

Första halvlek inleddes piggt från båda lagen med ett högt passningstempo och mycket rörelse. Från vår sida blev det mer av ett omställningsspel efter att vi fått ordning på andrabollarna som kom från bortnickade bollar av backlinjen. Forshaga tryckte emellanåt tillbaka oss genom att dunka in inlägg på inlägg. Andra halvlek syntes två trötta lag på plan där det blev mer eller mindre två skikt på planen och allt mindre spel i/genom spelyta två ju längre klockan tickade på.

En bra prövning att möta seniorlag och en bra väckarklocka inför 5 augusti då vi gästar IFK Uddevalla på Kamratgården.

I sin helhet har helgen bjudit på exakt det ett uppstartsläger ska göra. Hårda träningspass, bad, individuella samtal, höstens målsättningar och upplägg utifrån utvärdering av vårsäsongen.

Första hemmamatchen är 12 augusti och då kommer AFC Eskilstuna på besök. Senaste mötet slutade i favör till AFC så vi har en revansch att plocka ut. Hoppas vi ses på Klasmossen 15.00!