Tre frågor till huvudtränare Jesper Swedlund

Tre matcher har spelats sen sist, Degerfors IF U19, FBK div.4 och senast Skattkärrs IF. Hur har det gått?

Det har gått bra, inte bara för att två av matcherna resulterat i vinst utan vi har jobbat med olika fokusområden under matcherna. Givetvis finns det alltid saker att jobba vidare med, men i det stora hela har vi vart mycket nöjda efter varje match, gällande det vi har fokuserat på. Dock går det ju alltid att förbättra sig…

 

Vill du berätta lite mer specifikt vad det är ni har fokuserat på under respektive match?

I matchen mot Degerfors var försvarsspelet vårt enda fokus, där jobbade vi ordentligt med centrering och överflyttning vilket fungerade otroligt bra. Trots en 2-0 förlust i den matchen hade vi tagit väldigt stora steg i vårt försvarsspel. Degerfors gör ett mål på hörna och sedan ett spelmål där vi hamnar lite fel i våra positioner och press, dock var det i princip den enda gången det skedde under matchen. Det viktiga från det är att vi förstår vad det är som gick fel, hur vi ska göra för att undvika att det händer – helt enkelt så tar vi lärdom utav det.

Inför matchen mot FBK låg speluppbyggnad i fokus och var det vi hade jobbat mest med under några veckor. Det visade sig att även det gav stora resultat. I stora delar av matchen var det ordentligt njutbart att se hur vi spelade oss igenom spelytorna samt deras höga men även låga press. En match som även framåt i anfallsspelet resulterade i tre mål. Dock lämnade försvarsspelet mer att önska i denna match, två mål bakåt och det berodde mycket på att uppflyttningen samt nedflyttningen inte riktigt klaffade.

Mot Skattkärr var det, inte så svårt att lista ut kanske, men anfallsspelet som vi fokuserade mest på där. Dock poängtera vi att vi inte kan glömma bort de andra sakerna som vi jobbat med i vårt försvarsspel samt speluppbyggnaden. Dessutom är vår speluppbyggnad oerhört viktig för att anfallsspelet ska fungera så som vi önskar. En match som slutade 5-0 till oss med mersmak. I och med siffrorna så är vi förstås nöjda med vårt anfallsspel, emellanåt blev vi dock något ivriga och allt var inte hela tiden genomtänkt men det måste också finnas utrymme för kreativitet, det välkomnar vi.

 

Snart bär det av mot träningsläger i Stenungsund, vad väntar där?

Ja precis, 16-18 mars, skönt att komma iväg till något varmare breddgrader och en spelbar konstgräsplan ute!

Två matcher och två träningar väntar med en del andra saker som jag tyvärr inte kan avslöja riktigt än. Dessutom ska spelarna få smaka på riktigt god kebab, den är under all kritik här i Karlstad…

Som nämnt två matcher, första motståndet är Vallens IF som huserade i div.4 föregående säsong. Det andra motståndet är Greåkers IF, ett norskt U19-lag som också är iväg på träningsläger. Roligt med både seniormotstånd och ett ungdomslag som vi aldrig mött i vår egen ålder.