cover

Vår Drogpolicy

Carlstad United Ungdom FF  (CUFF)

 

Policy för tobak, alkohol, narkotika och doping

CUFF:s övergripande policy är att arbeta för en hälsosam verksamhet utan tobak, alkohol, narkotika och doping, med särskilt ansvar för medlemmar upp till 18 år. Ett extra stort ansvar i detta arbete vilar på föreningens ledare och funktionärer, genom att vara goda förebilder.

CUFF stödjer Riksidrottsförbundets regler för olika former av droger och ställer sig bakom Malmös tobaks-, alkohol- och drogförebyggande strategi för 2002-2010.

 

Mål för föreningen avseende tobak, alkohol, narkotika och doping

CUFF vill medverka till att minska tobaksanvändning, försena ungdomars alkoholdebut, minska ungdomars alkoholkonsumtion, samt att bedriva en narkotika- och dopingfri verksamhet.

 
Narkotika och doping

All användning och hantering av narkotika är ett brott enligt svensk lag och även ett allvarligt brott mot föreningens grundläggande värderingar och drogpolicy. Detsamma gäller all användning och hantering av dopingspreparat. All narkotika- och dopingshantering/användning kommer att polisanmälas.


Alkohol och tobak

Vi  tillåter inte att medlemmar under 18 år har med sig eller använder någon form av tobak eller alkohol när de är på anläggningar som nyttjas till föreningarnas verksamhet eller deltar i något arrangemang där föreningarna är med. 

Alla lokaler på Klasmossen skall vara rök- och alkoholfria. Dessutom skall det finnas anslag med ”rökfritt” vid entréerna. Det är inte tillåtet att röka eller dricka alkohol i föreningens klubbkläder.

CUFF skall inte teckna sponsoravtal med eller medverka i olika reklamsammanhang som direkt uppmuntrar till tobaks- eller alkoholkonsumtion bland medlemmarna.

Ledarna skall garantera att man inte röker, snusar eller använder alkohol vid aktivt utövande av sitt ledarskap under träning, matcher, läger, turneringar eller andra liknande aktiviteter.

All langning av alkohol till medlemmar under 18 år kommer att polisanmälas.


Det här gör vi

Alla med uppdrag eller anställning inom föreningen samt aktiva inom serielagen skall kontinuerligt få information om riskerna med tobak, alkohol, narkotika och dopning. Informationsblad och tidskrifter med hälsofakta avseende droger, kost och motion skall finnas lättillgängliga på klubbens kansli. Informationsblad skall finnas i sådan omfattning att medlemmar kan ta dessa med sig. I våra ledarutbildningar skall en del av utbildningsplanen innehålla hälsofakta och denna drogpolicy.

Medlemmar under 18 år som bryter mot föreningens drogpolicy kallas till samtal med sina ledare eller annan ansvarig inom klubben. Föräldrar till medlemmar under 18 år meddelas om de vidtagna åtgärderna.

Ledare som uppenbart bryter mot denna policy kan komma att befrias från sitt uppdrag inom föreningen.

Carlstad United Ungdoms styrelse är ansvarig för policyns genomförande.

Kalender

Filtrera
Mån Tis Ons Tor Fre Lör Sön

Aktiviteter från:

Kommande aktiviteter

A-lagIFK Eskilstuna - Carlstad United BK
A-lag
A-lagDegerfors IF - Carlstad United BK
A-lag
A-lagIF Karlstad Fotbollsakademi - IFK Munkfors
A-lag
A-lagCarlstad United BK - IFK Åmål
A-lag
A-lagVårgårda IK - Carlstad United BK
A-lag
A-lagCarlstad United BK - Vänersborgs IF
A-lag
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
Swish
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015