cover

Nationella fotbollsnyheter

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här bred yta

RSS EttanFotboll

Krönika: Imponerande nykomlingar
Torn är ett lag som visat sig vara en stark nykomling Foto: Bildbyrån

Torn är ett lag som visat sig vara en stark nykomling
Foto: Bildbyrån

Det rullar och studsar vidare i våra kära serier, både i den norra och i den södra börjar tabellerna så smått att ”sätta” sig. Lite tränarbyten här och var samt nykomlingar som visar sig mena allvar. Här följer en liten summering efter de sju spelade omgångarna.

I den södra serien har storfavoriten Mjällby numera intagit den tron de allra flesta har tippat dem att sitta på vid säsongens slut. Frågan är om de från och med nu tar det befälet? Den tidigare Häcken-talangen Robert Lipovac såg dock till att topplaget åkte på en förlust när han i den 88:e minuten satte dit 3-2 för sitt Utsikten. En väckarklocka för laget från Listerlandet månne? Nu väntar Grebbestad på hemmaplan i nästa omgång, en match där hemmalaget knappast snubblar igen?

Tvååker (i rött) är en stark nykomling som imponerat i inledningen Foto: Bildbyrån

Tvååker (i rött) är en stark nykomling som imponerat i inledningen
Foto: Bildbyrån

I övrigt i den södra serien måste vi lyfta de två nykomlingarna Torns IF och Tvååkers IF som envist hänger med i tabelltoppen. Visst är det massor av matcher kvar att spela men båda lagens inledningar är minst sagt imponerande. Lilla Torns IF krigar vidare och ser allt mer ut att bli en rejält obehaglig överraskning för många av de större ”drakarna” i serien. Bekymmerslösa och med en tydlig ”underdog-stämpel” plockar man poäng efter poäng. Hur länge ska de övriga lagen vänta innan de tar det här gänget på allvar? Mitt tips är att ändra inställning omgående.

Tvååker är inne på samma spår. Ledda av den före detta Helsingborgsspelaren Mattias Lindström har nykomlingarna radat upp segrar i rask takt. Laget har nu i två raka omgångar, båda på bortaplan, hållit nollan och dessutom avgjort i matchernas slutskede. En obehaglig motståndare som aldrig slutar jobba.

***

I den norra serien såg vi serieledande Västerås SK lämna planen utan både mål och poäng för första gången den här säsongen. Assyriska avgjorde med ett sent mål genom inhoppande Kevin Krans. VSK har startat felfritt och nu får vi se hur man reagerar efter första fartguppet. En förlust svider alltid men i VSK:s fall kan det rent av vara ”bra”. Nu, om inte förr, blev man påminda om att ingenting kommer gratis och att hårt jobb är det enda som ger resultat. Bortamatchen mot Sandviken får bli en vägvisare om framtiden.

Assyriska har sakta men säkert fått ordning på sitt spel. Som det ser ut nu är det nog Assyriska som har störst möjligheter att hota VSK om seriesegern. Men det återstår som sagt väldigt mycket fotboll att spela.

Kapten Englund är viktig för sitt Skellefteå FF Foto: Bildbyrån

Kapten Englund är viktig för sitt Skellefteå FF
Foto: Bildbyrån

I botten av serien är det tufft för nykomlingarna Skellefteå men senast lyckades man klara 3-3 på bortaplan mot erkänt starka Akropolis. Leo Englund stor poängräddare för västerbottningarna med två mål. Kommande omgång väntar bottenkollegorna Arameisk-Syrianska IF. Botkyrka gänget som för övrigt avslutade samarbetet med sin tränarduo efter den förra omgången. Det betyder att man nu, sju omgångar in i serien, alltså har avverkat två tränare. Tredje gången gillt månne?

Även i den norra serien måste jag fortsatt lyfta på hatten för nykomlingar. BK Forward hänger med och 1-1 på bortaplan mot Sollentuna är ytterligare ett kvitto på att laget håller måttet.

Omgångens man då? Ja Timothy McNeil i Team TG skickade in tre bollar i 4-2 segern på bortaplan mot Arameisk-Syrianska. Den mångsidige forwarden verkar därmed ha hittat formen. Räkna med att han lär klättra i skytteligan, han är nämligen en av seriens allra bästa forwards.

Veckans Match – Omgång 8

Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi den här veckan valt ut matchen mellan Oskarshamn och Utsikten. Den första tredjedelen är snart spelad och det börjar synas vilka som ämnar vara med och konkurrera där uppe i toppen. Oskarshamn är för närvarande tabelltvåa och Utsikten sa inför säsongen att de hade för ambition att vinna serien, vi får väl se vad tränarbytet kommer ha för betydelse för laget och om de klarar ta upp kampen med övriga konkurrenter i toppen.

 

6118

 

Janne Stahre, Oskarshamns AIK

Janne Stahre Foto: Bildbyrån

Janne Stahre
Foto: Bildbyrån

En tung trepoängare nere i Lund senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Ordspråket ”You can not not communicate” och det har och göra med kommunikationen i backlinjen och det är sådan skillnad när det står 3-0 mot när det står 4-1. Det kändes som att vi hetsade upp oss över att vi släpper inte ett mål och det blev som ett spöke för vår del. Jag vet att de andra lagen i toppstriden förlorade och att vi trasslade oss ur det, det kändes konstigt att vinna den matchen för det var större frågetecken än glädje efter matchen. Men vi är överraskade att vi tog poäng och krånglade oss vidare och anpassade oss så bra efter vårt spelarmaterial som annars varit lite tunt ett tag.

Sonny Karlsson stod för veckans mål i den matchen, vad betyder han för er?  

Han är ju en rolig prick och en jobbig jävel, både för det egna laget och motståndarlaget. Jag gillar att jobba med den typen av spelare, han tillför en del attityd. Vi har också fått igång honom och jag tycker att han både är en bättre fotbollsspelare men också bättre tränad nu, det är synd att han missar matchen mot Utsikten för det hade nog varit roligt för honom. Han gjorde ju som du sa ett riktigt snyggt mål mot Lund förra helgen och det är kul för Sonny att han fick leverera ett så vackert mål i matchen för han jobbar oerhört hårt för att leverera.

Ni ligger för närvarande på en andraplats, vad är det som gör er så bra i år?  

Att vi, trots alla svårigheter och att vi tappade Peiman Eliassi, kunnat anpassa oss efter spelarmaterialet och varit väldigt flexibla i vårt tänkande. Det har lett till att laget utvecklats, vi har vuxit och kan göra mål på många sätt. Sedan ska man nämna att vi har fått fram en nummer tio-spelare i William Kvist som gör mer mål än vad vi fick från den positionen förra året. Man måste ha en poängspelare på den positionen när man spelar vårt spelsystem, en bra tia som kan sticka in bollen i fickan och själv ta några avslut och producera mål för laget.

Det är formstarka Utsikten som gästar er i helgen, vad vet du om dem som lag?

Vi har ju bra koll på dem och ser väl de förändringar som inträffat genom tränarbytet, det är inga stora förändringar utan de har väl det i sitt dna hur de ska spela men kanske är de något rakare nu. Vi har bra koll på dem och jag misstänker att de har bra koll på oss också såklart.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det brukar ju vara lite öppnare matcher mellan oss och dem men jag tror att den här matchen kan bli lite annorlunda, det är ju deras chans att hänga på och således är det en viktig match för dem – därför kan det nog bli lite mer tillknäppt än tidigare. Om utgången, det blir väl ett långt inkast från Agebjörn med en nickskarv i mål som avgöra matchen.

 

Stefan Rehn, Utsiktens BK

Stefan Rehn (då i Kopparberg/Göteborg) Foto: Bildbyrån

Stefan Rehn (då i Kopparberg/Göteborg)
Foto: Bildbyrån

Ni stod för en bra prestation och hemmaslog Mjällby senast, din bild av matchen?

Jag tycker att Mjällby var bättre än oss i första, vi hade lite problem att komma in i pressen och kom inte åt dem riktigt. När vi väl kom åt dem var vi för långt ner, så vi korrigerade det till andra halvlek och gjorde då en bättre halvlek. Spelmässigt var det väl helt okej, men det finns ändå en potential att plocka ut mer. Vi vinner ju mot Mjällby och är jättenöjda med trepoängaren, den är viktig för den mentala hälsan då det bygger upp självförtroendet. Det finns ju mer att plocka av grabbarna och det kommer bli bättre ju mer vi lär känna varandra.

Du debuterade som tränare för Utsikten då, vad kommer du vilja göra för ändringar?

Jag har ju mest bara sett dem på video och de finns saker att bygga vidare på, men jag tror att vi tillsammans, de andra ledarna och spelarna, kommer försöka få in lite nya grejer. De har ju spelat en del med trebackslinje tidigare men jag tycker till exempel, när man ser till spelarmaterialet, att det fungerar bättre med en fyrbackslinje. Sedan kommer jag att vara tydlig i hur vi ska spela både offensivt och defensivt, man kan alltid leka med siffror och så men vi vill spela en offensiv fotboll och det skall vi såklart också försöka göra i matcherna.

Inför säsongen var Utsiktens målsättning att vara ett topplag, kvarstår det målet?  

Om man tittar på förutsättningarna så var det faktiskt fjorton spelare som lämnade inför säsongen och det är klart man som förening vill gå upp i Superettan, det är ju målsättningen och gärna så fort som möjligt. Samtidigt måste man vara realist och börja bygga lite framåt och klättra i serien, så får vi se hur långt det räcker. Jag hoppas förstås att vi är med och krigar där uppe, men nu är prio ett att vinna nästa match och sen börja klättra uppåt, så får vi se hur långt det räcker.

Ni gästar tabelltvåan Oskarshamn den här helgen, vad vet du om dem i nuläget?

Jag har tittat lite på videos hur de spelar. Nu var det väl lite Hawaii-fotboll senast, men som jag upplevde det hade de kontroll på matchen. Men det blev väl lite klassiskt, de ledde med 4-0 och började backa tillbaka samtidigt som Lund började lyfta upp. Oskarshamn är ett passningsorienterat lag som vill spela fotboll, de har en duktig forward i Sonny Karlsson som tar in det mesta. De har också flera duktiga spelare runt omkring honom, både i nummer tio rollen och på kanterna, så de är giftiga framåt. Det skall bli kul att möta dem så får vi se var det landar någonstans.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror de kommer försöka sätta hög press på oss och jag hoppas och tror också att vi kommer ur den höga pressen. Ser man när de spelar så har de ganska så hög press. Vår plan är inte att ligga för mycket på egen planhalva, de är duktiga i press och de är duktiga i sin offensiv så vi vill ju hålla bollen borta från den planhalvan. Jag tror det är två lag som kommer starta med väldigt högt tempo, om resultatet hoppas man såklart alltid på vinst!

Matchen spelas på lördag den 26 maj klockan 16:00 på Arena Oskarshamn.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi den här veckan valt ut matchen mellan Nyköping och Syrianska. Det är två lag som både förmodades vara med och konkurrera i toppen som ställs mot varandra på Rosvalla under lördagen. Man hade större förhoppningar och känner nog inte att man fått den start man önskat, därför finns där säkerligen en hel del revanschlusta i luften. Det återstår att se vilket av lagen som drar det längsta strået, men det lär bli en het batalj iallafall.

 

5877

 

Brian Clarhaut, Nyköpings BIS

Brian Clarhaut Foto: Bildbyrån

Brian Clarhaut
Foto: Bildbyrån

Ni vann borta mot Karlslund senast, vad tycker du om matchen?

Det var såklart, med tanke på temperaturen, var det en varm match för båda lagen. Vi hade en matchplan som vi kastade om mot slutet av den första halvleken, nyckeln för oss då blev att ha snabbare omställningar och inte försöka spela oss igenom deras fembackslinje med en uppställd fotboll. Vi ville istället försöka utmana dem när deras ytterbackar låg kvar högre upp i banan så vi kunde hitta in bakom dem på den ytan och sätta våra offensiva spelare i bättre position.

Det har bara blivit nio poäng på sju omgångar, vad säger du om er inledning?

Jag tycker att vi började säsongen ganska bra och gick obesegrade de första fyra matcherna. Men uppenbart så gick vi igenom två tuffare omgångar efter det och nu har vi en liknande situation inför den här omgången. Vi känner dock att vi har ett gott självförtroende när hela vår trupp är tillgänglig och vi vet om att vi då kan konkurrera med de bästa lagen i vår serie.

Vad kommer det krävas av er för att hitta tillbaka till er höstform?

Det handlar förstås om att ha självförtroende och en stark tro på det man gör, kanske kommer också resultatet från förra helgen att sätta oss i den position. Det handlar mycket om det mentala och en trepoängare kan ändra ens inställning. Man får ta det vecka för vecka och får man resultaten med sig så bygger man bara vidare på det, det tror jag är nyckeln och det var precis det som händer oss under höstsäsongen förra säsongen.

Det är Syrianska ni tar emot den här veckan, vad vet du om dem i nuläget?

De har några riktigt bra spelare i truppen, några av de bästa i serien. De är duktiga på många områden och har duktiga anfallare som de gärna vill engagera. De är ett lag med mycket individuell kvalitet. Det kommer bli ett bra test för vår backlinje och vi vet om att vi måste vara disciplinerade i defensiven för det kan förändra en del av deras matchplan också.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Resultat vill jag inte sia om, men jag tror vi kan vänta oss en bra match. Vi får gå ut på gräs och det kommer säkerligen vara mycket fram och tillbaka. Men det kommer att öppna upp sig, förmodligen efter en timme i matchen, och då gäller det ju   att ta tillvara på sina chanser.

 

Zvezdan Milosevic, Syrianska FC

Zvezdan Milosevic (då i Landskrona BoIS) Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Zvezdan Milosevic (då i Landskrona BoIS)
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Ett oavgjort resultat mot Umeå senast, vad har ni tagit med er från matchen?

Det blev stor uppförsbacke för oss eftersom vi låg under efter fem minuter, men när vi väl hämtat upp det och skall göra en forcering för att göra 2-1 får vi en man utvisad. Så sett till de förutsättningarna gör vi en bra match och en bra prestation. Resultatet kunde blivit bättre men med en man mindre kunde vi förlorat också. Så sett till helheten gör vi det bra.

Du är ny tränare i klubben och har nu lett laget två omgångar, vad vill du ändra på?

Vi har gjort många mål men också släppt in många, jag menar att bra lag bygger man med en bra defensiv. Vi måste ändra både i vårt sätt att anfalla och försvara, framförallt hur vi förhåller oss till när vi tappar boll eller inte avslutar våra anfall. Det har sett lite för svajigt ut och enkelt när vi tappat boll – men om det är att korrigera eller slipa på saker återstår att se.

Det har bara blivit nio poäng på sju omgångar – vad krävs för att börja plocka poäng?

Det är väl att göra ett mål mer än motståndaren i varje match, sen om det innebär att vinna med 4-3 eller 1-0 och därmed spela ett stabilare försvarsspel det vet jag inte. Men det hänger ihop med att vi måste bli stabilare, det kommer vara viktigt för oss att bli starkare i försvarsspelet och inte släppa in för enkla mål. I de matcherna jag såg innan jag tog över var de flera mål som var alldeles för enkla och det är förstås något som vi nu måste korrigera.

Ni gästar ”Bissarna” på Rosvalla i helgen, vad vet du om dem som lag?

Vi mötte i och för sig dem i cupen, nu var det kanske inte deras ordinarie lag men jag tror de spelade som de vill spela mot oss på lördag. Jag har också sett två matcher med dem och jag tycker att jag kan tillräckligt om dem, det ska inte vara några problem att möta dem i helgen.

Avslutningsvis, kan du försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att vi kommer vara det spelförande laget och det lag som förmodligen kommer att äga spelet och matchen. Jag tror de kommer satsa på att straffa oss när vi tappar bollen med bollar in bakom vår backlinje, de har en bra kapacitet att göra på det sättet. Vi vill ha mycket boll och vi vill styra spelet i matcherna, vi måste se till att avsluta våra anfall så vi inte blir straffade när vi kommer med mycket spelare i anfallare. Sedan resultatet får vi se vad det blir, men man brukar ju få bra resultat med sig när man gör bra prestationer ute på planen.

Matchen spelas på lördag den 26 maj klockan 16:00 på Rosvalla Idrottsplats.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

Integritetspolicy avseende behandling av personuppgifter i Ettanfotbolls verksamhet

Antagen av Ettanfotbolls styrelse den 17 maj 2018 

 

Parter och ansvar för behandling av dina personuppgifter

Intresseföreningen Ettanfotboll, (802431-0230), Sparvstigen 32, 461 44 Trollhättan (nedan kallad

Föreningen) är personuppgiftsansvarig för behandling av personuppgifter, som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

Föreningen har som ändamål att tillvarata de gemensamma intressen som de föreningar som spelar division 1 herrar har.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att Föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter (t ex medlemsmöten), kommunicera med medlemmarna (kallelser till aktiviteter, m.m.) samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlingsavgifter m.m.).

Föreningen kan även hantera personuppgifter i samband digitala enkäter till olika befattningshavare i Föreningens medlemsföreningar och vid ansökan om utbildningsplatser till SF/SDF. Utöver behandlingen av personuppgifter vid licensansökningsprocessen behandlas personuppgifter vid varje tävlingstillfälle kopplat till av föreningen administrerade mediautsändningar och nyhetsinslag samt vid av föreningen anordnade speciella evenemang.

Föreningen kan även behandla personuppgifter för att ansöka om bidrag från bland annat Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och andra bidragsgivare.

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

 • Hantering av medlemskap i föreningen
 • Föreningsadministration
 • Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet
 • Licenshantering
 • Ansökan om bidrag
 • Sammanställning av statistik och uppföljning
 • Utbildningar arrangerade av föreningen
 • Kontakt med medlem
 • Besök på vår hemsida
 • Publicering av material på hemsida och sociala medier
 • Tillträdesförbud
 • Ordningsstörningar och otillåten påverkan
 • Videoutsändningar

Vilka delar vi personuppgifterna med?

Uppgifterna kommer inte att överföras till tredje land och dina personuppgifter kommer inte att utsättas för automatiserat beslutsfattande.

Om föreningen vid något enstaka tillfälle måste dela dina personuppgifter med tredje land kommer du att informeras särskilt om detta. Det kan exempelvis vara aktuellt när/om medlemsförenings spelare genom Föreningens försorg registreras i system som Wyscout och liknande. 

Vilken laglig grund har vi för personuppgiftsbehandling?

Föreningen har nedan sammanställt den lagliga grunden för behandling av personuppgifter som sker inom föreningens verksamhet. 

Ändamål med behandlingen                                                          Laglig grund

Hantering av medlemskap i föreningen                                                  Avtal gm stadgar

Föreningsadministration                                                                           Avtal gm stadgar

Deltagande i föreningens tävlingsverksamhet                                      Avtal

Ansökan om bidrag                                                                                     Avtal gm stadgar

Sammanställning av statistik och uppföljning                                      Allmänt intresse

Utbildningar arrangerade av föreningen                                               Allmänt intresse vid statsbidragsfinansierad utbildning, annars samtycke gm avtal/stadgar

Kontakt med föreningen                                                                           Intresseavvägning

Besök på vår hemsida                                                                                Intresseavvägning

Publicering av material på hemsida och sociala medier                    Intresseavvägning

Tillträdesförbud                                                                                         Rättslig förpliktelse

Ordningsstörningar oh Otillåten påverkan                                         Rättslig förpliktelse

Videoanalys vid träningar och matcher                                               Avtal gm stadgar/ Intresseavvägning

 

Överväganden, riskbedömning och konsekvenser med att Föreningen vidareutsänder alla matcher i division 1

Föreningen har gjort överväganden och analyserat konsekvenserna med att videoutsända alla matcher och att dela klipp och intervjuer. De personuppgifter som behandlas är filmer

och foton (stillbilder) av spelare och ledare i Föreningens medlemsföreningar.

Föreningen har informerat alla medlemsföreningar om dessa sändningar vid ett flertal tillfällen och dessutom inhämtat medlemsföreningarnas samtycke.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Föreningen kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

Vilka rättigheter har du?

Du som registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.

Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter.

Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader.

Du har i vissa fall även rätt till dataportabilitet av personuppgifterna.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:

 • Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för
 • Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket
 • Om behandlingen sker för direkt marknadsföring och du motsätter dig att uppgifterna

behandlas

 • Om du motsätter dig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen
 • Om personuppgifterna har behandlats olagligt
 • Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet

Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring.

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling.

Kontakta styrelsen för att utöva dina rättigheter. Sådan kontakt sker på följande mailadress: gdpr@ettanfotboll.se.

Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende föreningens behandling av personuppgifter till

Datainspektionen, besök www.datainspektionen.se.

Om du vill veta mer

Har du frågor om föreningens Personuppgiftsbehandling eller vill utöva dina rättigheter kontaktar du styrelsen.

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här bred yta

RSS Svenska Fotbollförbundet

Första regionala flicklägret för "Spelarutbildning - en helhet"
Vi genomför i helgen det första regionala lägret för flickor inom ramen för Spelarutbildning - en helhet. Lägret startade torsdags och slutar på söndag. Lägret genomförs i Uppsala. - En fantastisk möjlighet till utbildning för spelare från olika distrikt. Upplägget på lägret ger också en möjlighet till samarbete mellan spelarutbildare och ungdomsförbundskaptenen Pär Lagerström, säger Lilie Persson, landslagschef Dam/Flick Elitavdelningen.
Nya städer klara med public viewing

SvFF fixar fotbollsfesten för fansen på hemmaplan – nu med städer från norr till söder. Stockholm är sedan tidigare presenterad men nu står det klart att public viewing och Fan Zones även kommer finnas i Göteborg, Malmö och Umeå. Upplev alla Sveriges VM-matcher på storbildsskärmar tillsammans med andra fans!

Futsal-trupp till läger i Kroatien

Matija Dulvat har varit svensk förbundskapten i ett år. Här berättar kroaten landslagets utveckling – och blickar framåt mot VM-kvalet. I sommar tar han dessutom med sig 18 spelare för ett träningsläger i Kroatien.

Örgryte rycker i toppen

Örgryte rycker i toppen av Superettan och gör det tack vare klara 4-0 mot jumbon Värnamo. Det saknas dock inte motstånd om platserna som till Allsvenskan bär. Athletic Eskilstuna samt västkustlagen Helsingborg, och Falkenberg skuggar. I botten då? Just nu ser det mest mörkt ut för Frej och Värnamo. 21 omgångar återstår.

Analys av Allsvenskans ekonomi 2017
Svenska Fotbollförbundets analys av de allsvenska klubbarnas ekonomier 2017 är nu klar. - Det allmänna tillståndet är gott för klubbarna, med en genomsnittlig soliditet på 32 %, vilket är bra, trots att det därutöver finns dolda spelarrättighetsvärden i balansräkningarna, säger Kjell Sahlström, CFO & Club Licensing Manager på SvFF, som författat rapporten. Dock finns det förstås undantag i form av två klubbar som redovisade negativa egna kapital.
Truppen till EM-kvalet mot Malta

Den 7 juni spelar U21-landslaget EM-kval på bortaplan mot Malta. U21-landslaget, som ligger tvåa i en haltande tabell, skulle vid seger mot Malta ta sig förbi Belgien på förstaplatsen i gruppen.
- Så det är det. Men nu måste vi åka ner till Malta och göra jobbet fullt ut. Det gäller att vi trampar gasen i botten redan från början, säger förbundskaptenen Roland Nilsson som har tagit ut följande 18 spelare i truppen.

Här ser du VM-laget på hemmaplan

Herrlandslaget är nu samlat för VM-uppladdning på hemmaplan. Tre träningar är öppna för allmänheten, den 28 maj och 1 juni på Örebäcksvallen i Båstad samt den 6 juni på Friends Arena i Solna.
Sverige spelar två matcher före avresan till Ryssland, den 2 juni mot Danmark på Friends Arena och den 9 juni mot Peru på Ullevi i Göteborg.

Tre spelare ansluter senare till VM-truppen

Vid lunchtid onsdag samlar Janne Andersson sin VM-trupp till de första lägerdagarna i Stockholm. Tre spelare – Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Robin Olsen – kommer dock inte att finnas på plats. Anledningen stavas kvalspel.

Trupp till viktig junisamling

Anna Anvegård är utropstecknet i den junitrupp som Peter Gerhardsson presenterat inför två viktiga kvalmatcher. Forwarden som öst in mål i Elitettan senaste åren har inlett årets Damallsvenskan med tre mål och finns nu med till matcherna mot Kroatien och Ukraina.

- De här två matcherna blir väldigt viktiga, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

U23-trupp till Englandsmatch

U23-landslaget spelar landskamp mot England i Bollnäs den 9 juni. Matchstart är 15.00 på Sävstaås IP och matchen kommer även sändas live på svenskfotboll.se. U23-landslagets förbundskapten Ulf Kristiansson har presenterat truppen.

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Stadium
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
SEQR - The mobile wallet
Adidas Sport Performance
Swish
Vår lagsida på Stadium Teamsales fom år 2015 -uppdaterad 2016.
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015