cover

Nationella fotbollsnyheter

RSS EttanFotboll

Artikel: Svenska Ettan första fotbollsliga i världen med hållbarhetsrapport

Också idrotten har mycket att vinna på att tänka hållbart. Med den utgångspunkten har Ettanfotboll, intresseorganisation för den tredje serien i svensk elitfotboll, som första fotbollsliga i världen publicerat en hållbarhetsrapport.

Du kan läsa artikeln här: https://www.aktuellhallbarhet.se/svenska-ettan-forsta-fotbollsliga-i-varlden-med-hallbarhetsrapport/

Ettanfotboll med på SvFF:s Ordförandekonferens

IMG_1020

I juni varje år samlas alla svensk fotbolls ordföranden till en konferens; distriktens ordförande, intresseorganisationernas ordförande och förbundets ordförande. Nyckelpersoner från SvFF:s kansli deltar också. Ettanfotboll representeras av vår ordförande Johan Englund, styrelseledamoten Claes Ohlsson är också med på konferensen i sin kapacitet av ordförande i Skånes Fotbollförbund.

Ordförandekonferensen är ett av tre centrala möten i svensk fotboll; Representantskapet i månadsskiftet november/december fattar beslut om tävlingsfrågor och Förbundsmötet i mars är det högsta beslutande organet. Ordförandekonferensen är inget beslutande möte utan är en konferens där ett större antal utvecklingsfrågor diskuteras och ger råd och riktning till Förbundsstyrelsens arbete med att ta fram beslutsförslag till Representantskapet och Förbundsmötet.

På agendan i år står bland annat information om samarbetet med RF/SISU, föreningsutvecklingsarbetet, Världsklass – utvecklingsarbetet inom elit dam/flick, samverkan mellan SvFF och distrikten, serieutredningen Division 3 herrar, icke EU-spelare, m.m.

På en särskild punkt informerar också Yvonne Ekroth om projektet för semiprofessionell fotboll och Johan Englund om utvecklingsarbetet i Ettan.

Information från RF: Förbud att spela på matcher i sin egen serie eller tävling
Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Riksidrottsförbundet (RF) meddelade nyheten i ett pressmeddelande i förra veckan och beslutet innebär att en spelare, ledare eller domare inte får satsa pengar varken i den egna matchen eller andra matcher och deltävlingar i samma serie som den enskilde själv deltar i.

– Vi välkomnar detta beslut, vilket vi tolkar så att det som spelare i en division 1-klubb (oavsett om man formellt tillhör A-truppen eller ej) är förbjudet att spela på matcher i division 1 norra såväl som division 1 södra, eftersom båda divisionerna hör till samma serienivå, säger Johan Englund, ordförande i Intresseorganisationen Ettanfotboll, som organiserar klubbarna som spelar Division 1 herrar. Faktum är att i det Åtagande alla spelare och ledare i division 1-föreningarna skriver på varje säsong, har vi haft med detta förbud, som alltså gäller hela Division 1.

Ettanfotboll arbetar kontinuerligt med matchfixingfrågan och har sedan något år tillbaka inlett ett brett arbete tillsammans med Svenska Fotbollförbundet där varje Division 1-klubb får ett besök per år där en utbildning sker med A-lagsspelarna. Alla föreningar har också en utsedd matchfixingansvarig som genomgår utbildning för att förebygga i sin egen förening.

– Vi strävar efter att hela tiden förbättra och utöka vårt arbete för att motverka matchfixing, säger Johan Englund och fortsätter sedan. Vi upplever att de insatser vi gjort och gör ger resultat och hoppas att vi ser denna tråkiga företeelse helt försvinna från Division 1 i närtid.

bild

RSS Svenska Fotbollförbundet

Ingen data tillgänglig

Ingen data finns tillgänglig från källan. Detta kan bero på att flödets adress har ändrats eller tagits bort. Det kan även bero på att RSS flödet är nyligen tillagt och vårat system inte har hunnit gå igenom flödet. Vänligen testa igen om en stund.
bild
bild
bild
bild
bild
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
Adidas Sport Performance
Swish
Vår lagsida på Stadium Teamsales fom år 2015 -uppdaterad 2016.
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015