Nationella fotbollsnyheter

RSS EttanFotboll

Veckans Match – Omgång 11

Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Västerås SK och IK Brage. De två topptippade lagen ställs mot varandra i en tidig seriefinal på måndagskvällen. Det lär bli gott om folk på läktarna som stöttar sitt lag, oavsett vem man håller på av de som spelar, och det kommer bli en magisk inramning. På plan är det två välspelande lag som möts, det är mycket på spel och ingen av dem vill tappa mark. Det kommer va en kamp in i det sista om poängen.

 

2017-06-21 21_33_16

 

Johan Mjällby, Västerås SK

Johan Mjällby Foto: Bildbyrån

Johan Mjällby
Foto: Bildbyrån

Det blev mållöst borta mot Sollentuna senast, hur är din bild av den matchen?

Min bild av matchen är att det nästan var som jag förutspått, Sollentuna är skickliga på att stänga igen spel genom dem. De försvarade sig som lag väldigt bra och var farliga i sina omställningar, och det var väl så matchen såg ut i stora drag. Vi matchade dem i lagarbetet och jobbade hårt men vårt anfallsspel var trubbigt och stämde inte, det var det ju också för att Sollentuna gjorde det bra. Men vi tar med oss ett bra försvarsspel, både i spel och på fasta situationer, men vårt anfallsspel var inte tillräckligt bra för att kunna vinna matchen.

Ni står noterade på 21 poäng på tio omgångar, vad tycker du om er vårsäsong? 

Det är mer poäng än förra året efter tio omgångar, vi har haft en bättre defensiv än ifjol, offensiven har kanske inte stämt lika bra men vi har haft ett bättre spel. Jag är relativt nöjd för spelarna har gett allt så här långt. Jag är nöjd med prestationen i sju av de tio matcherna.

Det är serieledande Brage som gästar er denna omgång, hur mycket vet du om dem?

Vi har ju spelat mot dem i genrepet inför säsongen och har sett dem ytterligare en gång. Vi har en bra koll på dem och de har imponerat mycket och fått till det bra. De har rekryterat bra inför säsongen och jag tycker att de både lagmässigt och spelmässigt ser riktigt bra ut. Vi andra lag i serien får acceptera att Brage just nu är seriens bästa lag, och det skall bli kul att få sätta tänderna i det och försöka få till ett bra resultat mot dem.

En tidig seriefinal, vad tror du om inramningen och dess betydelse för matchen?

Jag förväntar mig att den här matchen skall dra till sig ett stort intresse och att det skall komma en stor skara människor på matchen. Det sätter ju extra krydda på matchen och boostar ju spelarna, förhoppningsvis kan vi höja oss till det också. Vi har många som kommer på våra matcher och den här matchen borde dra till sig ett än större intresse, tycker man. Vi hoppas vi får publiken med oss i ryggen så det kan bli en viktig boost för oss i matchen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag har inte bestämt de praktiska direktiven än, det är något vi jobbar med under veckan. Vi har lite bekymmer med spelarnas friskhet och kommer behöva avvakta lite för att se vilka som är tillgängliga och inte, det avgör vilka jag förfogar över till matchen. Vi har en stor respekt för Brage, deras form och hur de spelar. Normalt sett vill vi styra spelet och vara det laget som har mest boll, men vi ställs mot en skicklig motståndare och det kommer bli viktigt för oss att ligga rätt i försvarsspelet och lägga den grunden för att kunna vinna matchen.

 

Bengt Ottosson, IK Brage

Bengt Ottosson Foto: Bildbyrån

Bengt Ottosson
Foto: Bildbyrån

Tre nya poäng mot Assyriska senast, hur låter din analys av matchen?

Vi började väl ganska starkt och var bättre än dem den första kvarten och skapade ett par lägen som vi inte gjorde mål på. Sen tappade vi momentum lite och de kom in i matchen lite, även om vi hade ganska bra koll, men sen gjorde de ett ledningsmål och det var lite skakigt resten av halvleken även om vi i slutet av den kunde visa kvalité i vårt passningsspel och kunde kvittera precis före paus. Sedan i början av andra är vi klart bättre och det är inget snack om det, vi dödar väl också matchen när vi går upp till 4-1. Sedan kom de tillbaka lite och fick skapa chanser och ett mål men de var väl inte direkt någon fara mer än så.

Ni har satt er i ett riktigt bra läge under vårsäsongen, hur långt kan det bära?

Fortsätter den här gruppen att jobba som den har gjort och vara fokuserade på det vi har sagt skall vara så kan det bära långt. Vi kan vinna varje match och vi jobbar med att bryta ner det till det, sedan får vi se i november vad det står i tabellen.

Den här omgången gästar ni Västerås, vad vet du om dem som lag i nuläget?

Jag tror vi känner varandra ganska bra, det är som vanligt man kommer ha full koll på vad de har gjort hitintills men så är det en ny match och då kan allt hända. Men vi känner till varandra och det är två lag som gillar att spela fotboll, och jag tycker nog att vi har en bra koll.

Ni var de topptippade lagen inför säsongen, vad tror du om inramningen av matchen nu?

Jag tror att det kommer bli en fantastisk match på många sätt och man känner på förhand att man är väldigt sugen på att åka dit och lira. Jag vet det kommer många från Borlänge som åker ner och ser matchen och Västerås har ett stort publikstöd också. Det var någon som sa att det här är den största matchen enskilt på länge för klubben, och det är väl så det kan kännas lite runt omkring just nu.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det kommer bli en väldigt tuff match, så är det, sen tror jag det kommer bli en väldigt bra fotbollsmatch mellan två lag som vill ha kommando och skapa chanser på eget bevåg. Resultatet siar jag inte om, men jag tror att vi kommer göra en bra match så får vi se hur långt det räcker. Det vill säkert Västerås också göra så jag vet om att det blir väldigt tufft.

Matchen spelas på måndag den 26 juni klockan 19:00 på Solid Park Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Utsiktens BK och Assyriska BK. Det är dags för det andra göteborgsderbyt i rad och denna gången ställs de två lagen som delar arena mot varandra. Det lär vara många kända ansikten i lagen och det är ingen högoddsare att många av spelarna känner varandra. Man vill aldrig förlora mot en vän och det blir en match-i-matchen. Även denna matchen spelas på måndagskvällen och vi har ett lag i vardera ände av tabellen, men det är det ingen som minns när domaren blåser igång en derbymatch.

 

2017-06-21 21_34_09

 

Bosko Orovic, Utsiktens BK

Bosko Orovic Foto: Bildbyrån

Bosko Orovic
Foto: Bildbyrån

Det blev en förlust borta mot Husqvarna senast, hur ser din bild av matchen ut?

Vi spelade väl inte fotboll direkt, jag tycker inte att något av lagen stack ut. Var har varsin halvlek, det var inget spel på marken utan det var mest spel i luften. Vi tog ledningen rättvist, men spelade inte den fotboll vi vill spela. Husqvarna gjorde det bättre än oss i andra och vinner väl rättvist sett över nittio minuter. Men jag är inte nöjd med underlaget, det blir en annan sport man spelar. Det är tråkigt för svensk fotboll att man får bedriva fotboll på en sådan plan. Jag är övertygad om att det hämmar Husqvarna också för de vill ju spela fotboll.

Ni är med i toppen, fyra poäng bakom Landskrona, är du nöjd med er vårsäsong?

Det beror lite på, jag känner mig nöjd med sättet som vi har spelat i vissa matcher. Men vi har matcher där det har varit sämre planer och då har vi inte kunnat bedriva en fotboll som vi vill göra, så vi är inte helt nöjda med vår vårsäsong. Det ska vi inte göra. Förhoppningsvis kommer det förbättra sig lite för nu går vi mot bättre tider och bättre planer, så vi hoppas att det kommer ge resultat för oss.

Den här omgången gästas ni av Assyriska, hur väl känner du till dem?

Väldigt väl, det är ju våra grannar. Vi har bra koll på dem och de har så klart bra koll på oss också. Det kommer bli ett hett derby, det är ingenting att snacka om. Jag har ju även varit tränare där för några år sedan, så det är en klubb som jag personligen känner väldigt väl till.

Ni delar arena, spelarna känner varandra och du och Korosh är vänner, vad betyder det?

Det är klart det har betydelse, en väldigt stor betydelse. Det blir en viss rivalitet på ett kompisaktigt sätt, man vill lämna matchen som vinnare. Det har ingenting med serien att göra utan det är matchen i matchen som är viktigt. Man vill ta sina tre poäng så man kan retas lite internt.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror ju på att vi vinner. Matchens karaktär är svår att sätta, det beror på vad Assyriska gör, men jag tror ju att vi är det spelförande laget för det brukar vi vara.

 

Korosh Hatami, Assyriska BK

Korosh Hatami Foto: Bildbyrån

Korosh Hatami
Foto: Bildbyrån

Oavgjort hemma mot Qviding senast, hur lyder din analys av matchen?

Vi var inte tillräckligt skarpa i första halvlek, vi spelade för mycket i slowmotion och var absolut inte nöjda med vår första halvlek. I halvtid pratade vi om att bli tightare mellan lagdelarna och att vi ville ta över spelet i andra halvlek, det gjorde vi också och spelade stundtals riktigt bra. Men man ska säg att när vi gick för 2-1 så är de också nära att göra 2-1 så det var väl rättvist med oavgjort, det var ett steg i rätt riktning för vår del, känner vi.

Tio poäng på lika många matcher, vad tycker du om er poängskörd under våren?

Nej, det är vi inte nöjda med. Vi skulle haft någon poäng till, vi känner att vi varit med i matcherna box till box men har släppt lite för lätta mål bakåt och det har man inte råd med i den här serien. Men vi har stått upp bra mot alla lag och har varit med i matcherna, men känner att vi har släppt in för enkla mål. Vi hade ju velat ha mer poäng efter tio matcher.

Nu väntar det andra derbyt i rad, Utsikten denna gång, vad vet du om dem?

Vi har mött dem i en cupmatch på försäsongen och vi vet att det är ett lag som är rätt så fysiska och passningsorienterade. De har många namnkunniga spelare med rutin från elitfotbollen. Det är också ett lag som satsar hårt för att vinna serien. Sedan är det ju Anders Dovblads gamla parhäst som leder laget förstås, haha.

Ni delar arena, spelarna känner varandra och du och Bosko likaså, vad betyder det?

Det är klart spelarna känner varandra och en del har också spelat med varandra och det är klart det alltid är roligt att spela mot folk som man känner. Men när väl matchen är igång är det ingenting man tänker på, då är det en match som alla andra. Jag är övertygad om att vi alla vill vinna lika mycket, sen att det är derby och så det spexar ju till det hela lite extra.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag känner att vi är på gång och jag känner att vi har en bra möjlighet att vinna matchen. Jag känner att om vi ska göra det måste vi få till ett bra anfallsspel. Det kommer nog vara lite smågrinigt och en hel del kamp, men jag tror att vi vinner – känslan är så.

Matchen spelas på måndag den 26 juni klockan 19:00 på Ruddalens IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

Veckans Match – Omgång 10

Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan IK Oddevold och FK Karlskrona. En tredjedel av serien är spelad och när vi kliver in i omgång tio så har serien hunnit sätta sig och trenderna är tydliga. Ett lag som de flesta trodde var ett lag för den övre halvan är Oddevold, men Uddevallalaget har inte infriat förväntningarna. De väntar på ett trendbrott och kanske är det mot nykomlingarna Karlskrona det kommer. Karlskrona har inlett bra och efter en liten dipp studsade de tillbaka mot Oskarshamn senast. Vi kan nog vänta oss en spännande kamp!

 

2017-06-15 16_52_47

 

Jonas Rehnberg, IK Oddevold

Jonas Rehnberg Foto: Bildbyrån

Jonas Rehnberg
Foto: Bildbyrån

Det blev delad poäng borta mot Skövde senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Jag tycker väl att vi som helhet gör en ganska bra prestation, det var en jämn första halvlek där Skövde hade några chanser och vi hade några. I den andra halvleken tog vi över hela tillställningen, det var kanske lite mer fördel för Skövde i första men i andra tog vi över helt och kunde också kvittera. Vi hade chanser för mer men det ville sig inte riktigt och vi fick dela på poängen.

Ni har haft en något svagare period de senaste fem matcherna, vad beror det på?

Det är olika faktorer, dels har vi kanske inte som helhet kommit upp i den nivå som krävs, det måste vi vara ödmjuka och säga. I vissa matcher, som Ängelholm hemma, är vi värda mer än vad vi fått med oss. Sedan är det några matcher där vi satt oss i trånga lägen som lett till att vi inte fått poäng med oss. Matcher där vi har slarvat och släppt till för enkla lägen bakåt.

Med åtta poäng på nio omgångar, vad kan man göra för att få till en förändring?

Man får skruva och vända på alla stenar och det gör vi tillsammans i gruppen. Vi behöver jobba vidare med de grunder vi har, jobba hårt och gå ihop och fortsätta tro på det vi gör.

Nu väntar Karlskrona hemma på Rimnersvallen för er del, hur väl känner ni till dem?

De startade upp väldigt bra den första delen av serien men fick det lite tuffare sen. Nu studsade de tillbaka mot Oskarshamn. Det är en pigg nykomling som jobbar hårt och är tuffa på fasta situationer. Vi har en stor respekt för dem men går för vinst på vår hemmaplan.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas och tror att det är en match som vi ska kunna föra, ta initiativet i och få in mer energi i vårt spel. Det känns som vi ska kunna ta tag i det på hemmaplan och på det viset få med oss vinsten, men sedan kommer säkert Karlskrona streta emot det är vi väl medvetna om. Det kommer bli en tuff match men vi vill ha initiativet i den och föra matchen från start.

 

Anders Torstensson, FK Karlskrona

Anders Torstensson Foto: Bildbyrån

Anders Torstensson
Foto: Bildbyrån

Det blev en trepoängare mot Oskarshamn senast, hur är din bild av matchen?

Vi la ganska mycket energi på att identifiera varför vi inte fått med oss poäng på ett tag och jag tycker vi lyckades träffa rätt. Med facit i hand tycker jag att vi fick en så pass bra starta att vi slog oss till ro, glömde bort grunderna och att vi är nykomlingar och måste kriga till hundra procent i varje match. Man blir straffad för sina misstag på den här nivån. Det var väl egentligen matchplanen och det lyckades vi oerhört bra i tycker jag. Vi var tillbaka igen och gjorde jobbet mot Oskarshamn, vi följde vår matchplan och vann i min mening helt rättvist.

Tretton poäng på de första nio matcherna, känner du dig nöjd poängmässigt?

Jag tillhör ju dem som hela tiden har ett mantra om att tabellen inte är intressant förrän serien är färdigspelad. Sedan vet jag om att alla sneglar på den och den visar ju vad man gjort resultatmässigt så det går inte att helt blunda för den. Tack vare vinsten senast har vi gjort det bra poängmässigt, men nöjd vet jag inte om jag är. Vi har haft lite otur och tveksamma domslut emot oss, men jag tycker det är en helt okej start men inte mer än så.

Som nykomlingar i år, vad har varit de största utmaningarna för er som lag?

De största utmaningarna har varit att minimera misstagen. Man är tvungen att minimera dem för man blir straffad på ett helt annat sätt på den här nivån, då pratar vi framförallt defensivt. När det gäller offensiven måste man ta tillvara på sina chanser, det finns inga gratispoäng, framförallt inte när serien är som den är i år. Det har redan visats att så gott som alla lag kan ta poäng av alla.

Ni gästar Oddevold borta den här omgången, hur är din bild av dem?

Det är väl ett av de lag som inte fått ihop det enligt förväntningar i förhandstipsen. De har fått in spelare med rutin, jag tänker på Bragi Bergsson och Daniel Ahonen framförallt. De har inte fått ihop det riktigt poängmässigt, de var väl med och nämndes som ett lag för den övre halvan. Jag vet inte varför det gått som det har gått för dem men de verkar inte ha haft någon stor kontinuitet i sina startelvor utan har växlat flera spelare ibland. Men det är ett bra lag, jag såg den senaste matchen och där var de väl värda tre poäng. Det finns en risk att de nu hittat en startelva som de tror på. Som jag sa tidigare så kan alla slå alla och det handlar väl om vem som är bäst för dagen, jag tror man kan vänta sig en jämn tillställning.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Som jag har scoutat Oddevold så tycker jag att de är väldigt duktiga på fasta situationer och även när de vinner boll högt upp i banan. En del av det är ju våra styrkor också så jag kan tänka mig att det är två lag som kommer vara försiktiga med sitt bollinnehav på mittfältet. Jag tror att det lag som får igång ett bra spel på mittfältet kan gå vinnande ur det här, jag tycker att vi är ganska lika som lag och det finns en risk för att vi tar ut varandra. Om jag skulle tippa realistiskt så är väl oavgjort ett rimligt resultat, men vi går alltid för vinst så klart.

Matchen spelas på lördag den 17 juni klockan 16:00 på Rimnersvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Carlstad United och Nyköpings BIS. En tredjedel av serien har passerat och ett lag som absolut inte befinner sig i den ände  av tabellen vi väntade oss är gästerna Nyköpings BIS. De var tippade som en av favoriterna i år och har ännu inte lyckats få till det helt och hållet, dessutom har de fått två uppskjutna matcher som släpar efter. De möter ett Carlstad som haft mycket stolpe ut och marginalerna emot sig. Bägge lagen spelar en bra fotboll längs med marken och det blir nog en intressant match i matchen vem som vinner duellen om bollinnehavet. Det kan nog bli nyckeln till vinst.

 

2017-06-15 16_53_57

 

David Ekelund, Carlstad United

David Ekelund Foto: Bildbyrån

David Ekelund
Foto: Bildbyrån

En uddamålsförlust mot Sandviken senast, hur ser din analys av matchen ut?

Jag tycker det sett över nittio minuter var en ganska jämn match, de har tre bra lägen första tjugo där de kommer i kontringar. Jag tror vi hade femton bortslagna passningar i första halvlek som de ställer om och kontrar på, de skapade tre bra lägen som de borde gjort mål på. Sen gör vi en justering i försvarsspelet och får kontroll på det. I andra halvlek gör vi det bättre, men utan att skapa något och matchen var väl rätt chansfattig totalt sett. De gör sen 1-0, det är en match som kunde gått hur som helst men Sandviken vann inte orättvist, de gjorde färre misstag än oss och var mer aggressiva utan att matchen var ojämnt på något sätt.

Åtta poäng på de inledande nio matcherna, vad är din kommentar till resultaten?

Jämför man med förra året hade vi nio poäng på nio matcher och då fick vi nästan maximal utdelning sett till spelet. I år har vi haft mer boll och skapat mest chanser och borde ha haft mer poäng med oss. Vi borde haft mer poäng sett till hur spelet sett ut men förra året hade vi mer poäng på sämre spel. Vi kräver mer av oss själva, vi kunde fått mer poäng i flera av matcherna men att det är jämna matcher ger inga poäng. Men vi har varit med hela tiden och tror att vi kan bättre och att vi kan prestera mer. Hade fotbollen varit rättvis hade vi haft mer poäng, men det går ut på att göra mål och vem som då har bollen är sekundärt. Vi behöver skärpa till oss.

Vad krävs det av er som lag för att vända på den här trenden och ta mer poäng?

Vi ska fortsätta med spelet i sig, vi gör mycket rätt och kommer till mycket chanser och situationer. Det är bara nöta på och inte få någon panik, så länge vi är med i matcherna och skapar lägen så kommer det att släppa. Man får vara lite mer noggrann och jobba lite hårdare. Sedan jobba på med det mentala, det är fyra raka förluster nu och av de är det de två sista som vi inte är nöjda med prestationen. Vi behöver förändra lite smått här och var och korrigera det som behöver bli bättre, det är nu vi ledare verkligen behövs. När det går bra är det bara att ta ut laget, nu när det är motvind är det dags att skruva på detaljerna.

Det är Nyköping som kommer på besök den här helgen, din bild av dem?

Jag tippade dem högt upp och hade väl dem som trea-fyra någonting. Jag är övertygad om att de kommer få ordning på sitt och inte ligga där de ligger när säsongen summeras. De har en tydlig spelidé, en mycket skicklig tränare och bra spelare. De har inte fått ihop det bara och är väl lite som oss, de är ett bra lag men har inte fått utdelningen i matcherna. Vi vet om att det är ett skickligt lag och kommer behöva spela på topp om vi ska få poäng med oss från matchen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är två lag, både vi och Nyköping, som gärna vill ha boll och gärna boll på marken så jag tror det kommer bli en välspelad match. Det kommer vara små detaljer som avgör, det låter som en klyscha men jag tror det. Det laget som är smartast vinner, det är jag övertygad om.

 

John Wall, Nyköpings BIS

John Wall Foto: Bildbyrån

John Wall
Foto: Bildbyrån

Det blev oavgjort i en målrik match mot Enskede senast, din bild av matchen?

Att vi följer matchplanen ganska bra, sedan blir det utifrån matchbilden att vi släpper upp dem till 3-2 och sedan 3-3. Men det blir ett trendbrott för oss och vi får ett utfall på det vi ska i alla fall.

Ni har fått två uppskjutna matcher under vårsäsongen, hur har det påverkat er?

Att vi har två matcher upp på oss. Gruppen har hanterat det väldigt bra. Det har varit tydligt att det varit utom vår kontroll och det har visat att det finns mycket utomstående som kan påverka ibland. Vi har varit med om en statistisk orimlighet, men den har ändå hänt.

Tabellen är lite missvisande just nu, men vad tycker du om er poängskörd hitintills?

Den är inte bra, naturligtvis hade vi hoppats och önskat om mer poäng. Men man måste vara krass och inse var man är och där är vi just nu.

Den här helgen far ni till Karlstad, hur väl känner du till Carlstad United?

Vi känner dem rimligen väl och vet vad de gjort. Jag tycker David Ekelund är en väldigt kompetent tränare. Carlstad andas optimism och klokhet. Vi har en god erfarenhet av Carlstad under min tid som tränare i Bissarna, det är också en bra led av matcher för oss här framöver och Carlstad är en del av det.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Matchens karaktär kommer vara att de vill dra nytta av sin hemmalagsfördel och bedriva matchen utifrån deras vilja. Men vi är ganska klara på vad vi vill göra av den här matchen.

Matchen spelas på lördag den 17 juni klockan 16:00 på Tingvalla IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

Veckans Match – Omgång 9

Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Qviding FIF och Husqvarna FF. Det är tätt i de nedre regionerna av tabellen och denna omgång är det två lag kring strecket som ställs mot varandra, båda står dessutom på lika mycket poäng. Vi ser fram emot en bra match på Valhalla mellan två hårt arbetande lag, kan Husqvarna följa upp sin trepoängare senast eller kan Qviding bygga vidare på den trend de hade före Landskrona-matchen? Snart vet vi!

 

2017-06-08 21_33_55

 

Lallo Fernandez, Qviding FIF

Lallo Fernandez Foto: Bildbyrån

Lallo Fernandez
Foto: Bildbyrån

Det blev en tung förlust borta mot Landskrona senast, hur är din bild av matchen?

Vi lyckades inte med vårt försvarsspel som vi ville göra och som vi behöver göra när vi möter ett lag som Landskrona. De är ett bra lag och jag tycker väl att siffrorna speglar matchbilden.

Ni står på sju poäng efter de inledande åtta omgångarna, vad tycker du om inledningen?

Den är inte bra, något annat kan man inte säg. Vi hade hoppats på några mer poäng. Men som vi sett ut de senaste matcherna, med undantag för Landskrona, har vi spelat bra. Vi har fått in ett spelsätt i laget som vi trivs med och ser med tillförsikt fram emot de kommande matcherna.

Det är Husqvarna som kommer på besök i helgen, vad är din bild av dem som lag?

De har också haft en lite tung start, de hade nog förväntat sig en bättre start efter en bra försäsong. Men det känns som de börjat få ordning på sitt lag. Jag tycker de haft lite otur i sina matcher och borde väl också haft några poäng till, utifrån det jag sett av dem. Det här kommer bli en tuff match, det blir en svår nöt att knäcka för det är ett hårt arbetande lag.

Precis som ni är de noterade på sju poäng, hur viktigt blir det att få tre poäng med sig?

Det är klart, vi har alla de lagen som ligger där omkring oss kvar att möta innan uppehållet och alla de matcherna är jätteviktiga för oss. De är så kallade sexpoängsmatcher, man ska helst inte förlora mot de lagen som ligger i samma del av tabellen som en själv och det är viktigt att man tar sina poäng där. Vi kommer få strida där nere i tabellen och då blir alla poängen viktiga för oss, och det är inget undantag när vi nu tar emot Husqvarna.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det blir en tight match som präglas av att bägge lagen är beroende av tre poäng, det kommer bli tight och väldigt mycket kamp skulle jag tro. Det är två lag som inte släppt in så mycket mål, innan Landskrona matchen hade vi bara släppt in ett spelmål. Det blir viktigt att få med sig det första målet, den som gör det får ett bra momentum. Jag hoppas och tror att vi skall få med oss en uddamålsseger.

 

Mohammed Ali-Khan, Husqvarna FF

Mohammed Ali-Khan Foto: Bildbyrån

Mohammed Ali-Khan
Foto: Bildbyrån

Ni knep säsongens första trepoängare senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Jag tycker prestationerna var ganska likvärdiga mot de tidigare matcherna, men skillnaden nu var att vi gjorde 2-0 och då dog matchen. Vi fick med oss tre poäng och det är så klart väldigt mycket skönare att få med sig hela poängskörden från matchen.

Det har blivit sju poäng på åtta matcher, vad är dina tankar om säsongsinledningen?

Jag tycker vi presterat bättre än tabellen visar, men man har lärt sig under många år att fotbollen inte fungerar så. Det handlar om att göra mål och samtidigt täppa till. Vi har presterat bra men inte tillräckligt bra, vi känner oss inte nöjda med vår inledning om man ser till poängen men vi känner oss rätt okej med prestationerna från matcherna vi har spelat. Det har varit två matcher där vi tycker att vi kunde presterat mer och gjort bättre ifrån sig.

Ni gästar Qviding i helgen, ett lag du borde ha god kännedom om – kan du beskriva dem?

De har faktiskt blandat lite i sättet de spelar på, de har växlat över nu de senaste matcherna. Enligt mig har de ganska goda kvalitéer i laget, med bra spelare. Jag såg dem mot Oddevold och där gjorde de bra saker och skapade mycket målchanser men vann bara med 1-0. Där fanns kvalitéer och jag tycker det är ett lag som är bättre än tabellen visar, utifrån vad jag sett.

Med tre poäng i ryggen, hur är självförtroendet i laget att spinna vidare på den här vågen?

Självförtroendet är så klart bättre nu än vad det var i förra veckan, men det är fortfarande bara sju inspelade poäng på åtta matcher och det får vi jobba vidare med. Det kortsiktiga självförtroendet är så klart stärkt, och det långsiktiga får vi jobba vidare med. Det känns bra att ha fått med sig det kortsiktiga och det känns som vi är i god fas inför kommande matcher.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det blir jättesvårt, jag har gjort det en gång tidigare och då blev det pannkaka av min gissning där. Men visst, Qviding på hemmaplan är egentligen ett spelande lag men man ser tendenser nu att det går lite fortare samtidigt som de varierar i sitt spel. De försöker etablera anfallsspel på egen planhalva, de vill både spela sig igenom och söka ytan bakom backlinjen. Jag vill inte avslöja för mycket av våra planer för att sätta stopp för dem men jag hoppas och tror så klart på en trepoängare för oss.

Matchen spelas på lördag den 10 juni klockan 16:00 på Valhalla IP.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt att lyfta fram matchen mellan Umeå FC och IFK Luleå. Derby, även om det är långt mellan städerna, vankas uppe i norr och det är två lag som har en god kännedom om varandra. De brukar mötas på försäsongen och det brukar vara en god inramning i seriematcherna. Vi ser fram emot en god kamp på måndagskvällen, kan Umeå följa upp förra omgångens trepoängare eller blir det Luleå som tar en blytung trepoängare?

 

2017-06-08 21_32_18

 

Andrée Jeglertz, Umeå FC

Andrée Jeglertz Foto: Bildbyrån

Andrée Jeglertz
Foto: Bildbyrån

Det blev tre poäng borta mot Carlstad senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Det var en bra match av oss och jag tycker vi hade kontroll på matchen hela tiden. Carlstad kom från en tuff match mot Västerås ett par dagar tidigare, en match där de gjorde en bra match men fick stryk med för stora siffror. Vi hade en stor respekt för dem och gjorde ett bra jobb, vi visste hur vi skulle spela och fick utdelning för vårt jobb. Vi hade två matcher innan där vi inte nådde vår fulla potential så det var skönt att nå upp till den nivå vi kan hålla igen.

Ni har fått ett långt uppehåll till nästa match, vad har det för betydelse för er del?

Jag tycker att det har varit bra, man har ju tränat fullt ut sedan december utan vila och därför tog vi två dagar extra vila men har sedan tränat på och försökt ha en vanlig uppladdning inför matchen. Vi dras med lite förkylningar och så i gruppen men det är väl inte olikt någon annan match. Vi har helt enkelt försökt göra det så normalt som möjligt.

Det är Luleå ni gästas av den här omgången, hur väl tycker du att ni känner till dem?

Vi har ju mött dem två gånger på försäsongen, vann en och förlorade den andra, så vi kan dem ganska bra kan jag tycka och det finns inga tveksamheter i Luleå. De har haft en tung start på säsongen så de har ändrat lite i sitt spel, men grundprinciperna sitter där så vi har rätt bra koll på dem, det har vi.

Även om det är långt mellan städerna är det ett derby, vad tror du om inramningen?

Vi försöker ju göra en liten happening runt de här matcherna, både mot Thorengruppen och Luleå, så jag hoppas på fint väder och mycket folk på matchen. Det är kul, det är en måndagsmatch också och det brukar dra lite mer folk än på helgdagar. Jag har stora förhoppningar, vi vann senast och har en liten uppgång som lag, det hoppas jag publiken ser också. Jag hoppas vi gör ett bra evenemang så att vi lockar folk till matcherna så vi kan ha ett bra publikstöd till de resterande hemmamatcherna under säsongen.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tycker väl matcherna har varit ganska jämna, i bägge träningsmatcherna har väl Luleå haft ett litet spelövertag i första halvleken men sedan har vi ätit oss in i matchen. Nu hoppas jag att vi kan ta tag i det lite tidigare och sätta vår prägel på matchen, sedan vet jag inte om det blir avgörande för matchen, men det kan påverka. De kommer från en poäng mot Västerås och det betyder nog mycket, vi kommer från trepoängaren i Karlstad och har gott självförtroende. Det lär bli ett ställningskrig i matchen, men jag hoppas på en bra prestation av oss och att vi får med oss ett bra resultat över nittio minuter.

 

Fredrik Waara, IFK Luleå

Fredrik Waara Foto: Bildbyrån

Fredrik Waara
Foto: Bildbyrån

Ni delade på poängen med Västerås senast, hur ser din bild ut av matchen?

Det var en match som inte bjöd på så många målchanser för något av lagen. Vi spelade ett riktigt bra försvarsspel mot ett Västerås som har imponerat offensivt i serien. Tyvärr hade vi för dagen inte riktigt nog bra kvalité i vår offensiv för att skapa någ många chanser för att vinna.

Fem poäng på de inledande åtta omgångarna, hur går tankarna om er inledning?

Den har varit lite som matchen mot Västerås, bra defensiv men inte nog bra offensiv.

Den här omgången gästar ni Umeå, hur väl känner ni till dem?

Vi känner varandra utan och innan eftersom vi alltid spelar träningsmatcher mot varandra på försäsongen. Det kommer nog inte att vara några stora överraskningar i lagens sätt att spela.

Alltid kul med derby, även om det är några mil mellan er, vad tror du om inramningen?

Det brukar vara rätt mycket folk när vi möter Umeå borta. Inte bara inbitna UFC-are utan även många som håller på oss, jag hoppas att vi kan glädja dem.

Avslutningsvis, kan du ge på dig att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas att vi får en match där vi kan släppa loss i offensiven. Samtidigt måste vi ha koll på Umeås vassa forwards.

Matchen spelas på måndag den 12 juni klockan 19:00 på Umeå Energi Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det bra att se den live på Ettanplay.

bild

RSS Svenska Fotbollförbundet

Cup Kommunal-final på onsdag

Klockan 19 på onsdag 28 juni möts Göteborg och Stockholm i årets final av distriktsflickturneringen Cup Kommunal. Matchen på Halmstad Arena direktsänds här på svenskfotboll.se.

Horn/Hycklinge har blivit hett

För två år sedan såg Lotta Roos, ordförande i fotbollsföreningen Horn/Hycklinge IF, tre syrianska killar med en boll under armen i den lokala livsmedelsbutiken. Hon frågade om de ville vara med och spela boll.
– Jag tog kontakt med kommunens handläggare och nästa träning var killarna med och tränade, säger hon.
Så började det – och sen fortsatte det.

LFC:s segerrad fortsätter

Linköping ångar på. På söndagen kom nionde segern och en klar serieledning. Vittsjö på bortaplan var inget hinder och i nästa omgång väntar Eskilstuna på hemmaplan. Eskilstuna spelade 1-1 borta mot Kristianstad och tappade två nya poäng i toppstriden. Det skiljer nu sju poäng. Rosengård har en match mindre spelad, seger i malmöderbyt mot LB07 på måndag skulle innebära 22 poäng, fem efter Linköping.

Slovakien vann välförtjänt

Det gällde allt, för alla lagen i gruppen. Och i Lublin var Slovakien bäst när man slog tillbaka Sverige med 3-0 (2-0). EM tog slut här för ett tappert svenskt lag och en heroisk gul vägg som stöttade in i det sista!
- Det känns oerhört tungt men vi föll mot ett väldigt bra lag, sa lagkapten Kristoffer Olsson storsint efteråt.

Startelvan mot Slovakien


Det är bara seger som gäller 20.45 för Sverige mot Slovakien. Franz Brorsson och Egzon Binaku kommer in i backlinjen och Kerim Mrabti axlar skadade Simon Tibblings roll på mittfältets högerkant - där har ni förändringarna från start jämfört med senast.

Seger krävs mot Slovakien


Klockan 20.45 är det avspark i U21-landslagets avgörande gruppspelsmatch mot Slovakien. Seger är ett måste för avancemang, dessutom behöver man hjälp av Polen som samtidigt möter England.

Uddevalla värd för UEFA-cupspel

Svenska mästarna IFK Uddevalla har fått äran att stå som värd för en av grupperna i preliminäromgången av UEFA Futsal Cup 23-26 augusti.
- Det är oerhört glädjande och stort för både oss och Uddevalla att vi får stå värd för en internationell turnering av den här digniteten, säger klubbchefen Dennis Fredriksson på IFK:s facebooksida.

Truppen till EM i Holland

Självförtroendet är gott efter OS-silvret och optimismen stor inför EM i Holland. Den avgående förbundskaptenen Pia Sundhage har nominerat sin sista svenska trupp.
- Det har varit svårt men härligt. De sista spelarna diskuterar man alltid lite längre, säger Pia.

Stor P17-trupp till läger på Bosön

P17-landslaget, födda 2000, samlas på Bosön för landslagsläger mellan 9 och 14 juli. Tillförordnade förbundskaptenen Hans Wildow har tagit ut 68 spelare för träning, föreläsningar och internmatcher.

Sverige straffades på övertid mot Polen

Så nära och så bittert. Tyvärr kunde inte Sverige hålla 2-1-ledningen mot Polen. I den första övertidsminuten slog Polen Dawid Kownacki in en straff som ger Sverige ett prekärt utgångsläge inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Slovakien på torsdag.
- Den är ju väldigt svårt men det är ju ändå inte kört. Det är klart att vi ska göra allt för att gripa det sista halmstråt, säger den svenske förbundskaptenen Håkan Ericson till Kanal 5.

bild
bild
bild
bild
Stadium
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
SEQR - The mobile wallet
Adidas Sport Performance
Swish
Vår lagsida på Stadium Teamsales fom år 2015 -uppdaterad 2016.
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015