cover

Nationella fotbollsnyheter

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här bred yta

RSS EttanFotboll

Veckans Match – Omgång 17

Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Sollentuna FK och Arameisk-Syrianska IF. Det är sista omgången innan ett välbehövligt uppehåll stundar, med tanke på den kommande vilan vill alla lag avsluta på bästa möjliga vis och ha en ”segerkänsla” under semestern. Sollentuna imponerade senast och lär vilja bygga vidare på den andra halvleken uppe i Umeå, Arameisk har två starka insatser i ryggen och vill under nya tränaren, Jonatan Partin, fortsätta att ta kliv.

 

Sollentuna FF - Arameisk-Syrianska IF

 

Christer Mattiasson, Sollentuna FK

Christer Mattiasson Foto: Bildbyrån

Christer Mattiasson
Foto: Bildbyrån

Seger borta mot Umeå senast, hur lyder din analys av matchen?

Det är ju två matchbilder, det är Umeå som styr och ställer de första femtio minuterna och de var totalt överlägsna. 2-0 var i underkant, det skulle nog varit mer men vi förhalade den halvleken och kunde gå in och samla oss lite. Spelarna fick rannsaka sig själva lite, för det var en match som liknade vår hemmamatch mot dem. Men efter minut femtiosju märker man att vi börjar ta över och är mer aggressiva i vårt försvarsspel och trycka tillbaka dem. Sedan gör vi ett byte där Brwa Pishdari kommer in och vi börjar producera framåt och göra mål, för att sedan komma in i ett stiltje och där vi börjar släppa till någon chans och skapade också någon. I den åttiofjärde gör Brwa ett mål på volley, och sedan Monir Jelassi som fick göra sitt debutmål på den här nivån. En rättvis seger, men vi kunde också förlorat matchen i första halvlek eftersom vi inte var helt påkopplade då.

Ni är det första laget som vann mot dem på hemmaplan i år, vad betyder det för er?

Inte just att vi vinner mot dem, det är sättet vi vinner på som betyder mer. Att vi har kvalitet och att vi når högt, det ger så mycket mer att vända 0-2 till 4-2 på trettio minuter och dominera så stort som vi ändå gör. Det är viktigt för våra unga spelare att de får känna det. Sedan blev det lite roligare för oss också i och med att vi skulle ligga kvar över natten att man kunde skratta och ha roligt ihop på kvällen, det är ett bra signalvärde till spelarna att vi kan utmana tabelltrean och vinna borta mot dem – det gör vi för vi jobbar hårt för varandra.

Den här omgången gästas ni av Arameisk-Syrianska, vad vet ni om dem?

Vi mötte dem strax innan midsommar på en regnig och svårspelad plan, där det var mycket kamp och där vi vann med två distansskott. Nu har de tagit lite poäng, fönstret har öppnat så det kan ju dyka upp nya spelare i lagen och det får man hålla lite koll på. Nahir Oyal finns ju i laget och han gör skillnad om han är med, kolla bara målen han gjorde mot Akropolis för två omgångar sedan – två långskott, ena i högre och andra i vänstra krysset. Han är för bra för den här serien, är han med så är det stor skillnad där ute. För vår del handlar det främst om att komma ner på jorden efter en bra trettiominutare och se till att göra jobbet igen, gör vi bara våra saker kan vi få ett bra resultat och en bra semester.

Sista matchen innan uppehållet, kan det hända något i truppen under sommaren?

Det kan det definitivt göra, vi har ju en väldigt stor trupp för tillfället – vi har väl tjugoåtta spelare och alla är säkert inte nöjda med speltiden de fått och vill kanske röra på sig. Vi får se de kommande veckorna när Division två-serierna drar igång igen. Sedan har vi alltid ögonen på spelare, så någonting kommer säkerligen att hända under sommaruppehållet. Men vi har ju fått tillbaka våra skadade spelare nu så det är ju som nyförvärv det med.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag hoppas att vi tar tag i taktpinnen och startar som vi avslutade mot Umeå och går ner på bolltouchen, då får vi en bra afton och kan styra och vinna matchen.

 

Jonatan Partin, Arameisk-Syrianska IF

Jonatan Partin Foto: Arameisk-Syrianska IF

Jonatan Partin
Foto: Arameisk-Syrianska IF

En meriterande poäng borta mot Carlstad, vad har ni tagit med er från den matchen?

Det vi framförallt tagit med oss är dels att vi skall tro på det vi jobbar med och att vi ser framstegen på de bitarna. Vi lägger mycket fokus på vårt eget spel och skall hålla oss till det ute på plan. Sedan var det bra att vi lyckades hämta upp det i andra halvlek, så det är också en viktig del som vi tagit med oss.

Du har nu varit tränare i klubben sen i början av juni, vad har du hunnit förändra?  

Vi har jobbat väldigt mycket med hur vi ska försvara oss som ett lag och det börjar sätta sig mer och mer. Vi har också jobbat mycket med hur vi som grupp ska arbeta tillsammans och hur vi ska bete oss mot varandra. Det känns som en grundpelare för oss och det känns som att det börjar komma mer och mer och vi ser tydliga steg i rätt riktning. Dels hade vi Akropolis-matchen hemma där vi vann med 4-1 och vinner på ett gediget sätt och sedan 2-2 borta mot Carlstad United var också bra – så det känns som vi är på rätt väg och det är bra.

Det är Sollentuna som ni möter den här omgången, vad vet du om dem?

Jag vet ganska mycket om Sollentuna, dels har jag mött dem en gång under våren och jag har väl bra koll på våra motståndare. Det är ett gediget fotbollslag som jobbar för varandra. De vill vara spelförande och vill anfalla högt upp i banan och söker mycket skott, det får man vara vaksam på. Det kommer att bli en tuff bortamatch för oss, det är jag helt övertygad om.

Efter den här matchen väntar ett sommaruppehåll, kan det hända något i truppen?

Det kan det absolut göra, balansen i truppen är något offensivt balanserad i dagsläget. Vi har en ganska tunn trupp så vi behöver försöka få in någon, så det kommer nog hända någonting men inte allt för mycket – en två-tre spelare under sommaren kanske. Men det känns framförallt skönt att få lite tid att jobba med laget, när jag kom in så kom jag in mitt under rådande säsong och det tog tid innan vi fick en hel träningsvecka ihop. Nu ska vi avsluta starkt mot Sollentuna sen kommer det här sommaruppehållet väldigt lägligt för oss.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror att det kommer vara lite ställningskrig, med hård press från båda lagen som vill vara spelförande. Så det gäller att vinna den matchen-i-matchen och ta tag i bollen, sen handlar det om att vinna matchen – vi åker dit för att ta tre poäng, det finns ingenting annat för oss.

Matchen spelas på torsdag den 19 juli klockan 19:00 på Sollentunavallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Oskarshamns AIK och Ljungskile SK. Det är sista matchen innan uppehållet och på Oskarshamns Arena ämnar hemmalaget att hitta tillbaka till den form, och målproduktion, som gjort att de är ett topplag i år. Gästerna tar kliv hela tiden och med en ny tränare vid rodret hoppas de använda den nya energin till att fortsätta bli bättre och bättre – och förhoppningsvis få med sig tre poäng hem till västkusten också.

 

Oskarshamns AIK - Ljungskile SK

 

Janne Stahre, Oskarshamns AIK

Janne Stahre Foto: Bildbyrån

Janne Stahre
Foto: Bildbyrån

Förlust borta mot Tvååker senast, hur ser du tillbaka på matchen?  

Vi har väl en jättechans redan efter två minuter, sen gjorde de ett mål i den sjätte minuten eller så och vi hade problem med deras forwards. De slog lite längre bollar och vi föll tyvärr in i deras spel, vi hade tillräckligt med chanser för att göra mål och var med in i slutet men blev sämre och sämre in mot slutet. Så man får säg att det var rättvist, de gjorde det bra och man kan väl konstatera att varken Torns, Eskilsminnes och Tvååkers forwards har vi haft svårt för. Det är bara att gratulera, det har dem gjort bra där nere, Lindström och company.

Ni har tappat lite poäng de senaste två omgångarna, vad beror det på?  

Det beror på lite för dålig rörelse i djupled, vi har skapat så pass mycket. Det är helt sjukt att vi bara fick med oss en pinne mot Karlskrona till exempel, det var stolpe och ribba och allting. Det har varit för dålig rörelse inne i boxen, vi vill ha djupledsrörelse och vi låter ofta första rörelsen gå. Men vi tappade tålamodet senast och hamnade in i deras spel istället. Sedan är vår trupp lite tunn när vi närmar oss uppehållet, vi har inte haft så många alternativ men det börjar bli bättre och bättre på träningarna där vi inte haft den konkurrensen tidigare. Det visste vi innan vi började säsongen men nu börjar det bli allt bättre och bättre.

Det är Ljungskile som gästar er i helgen, vad vet ni om dem i nuläget?

Vi tycker väl att vi gjorde en bra bortamatch mot dem och tycker att de är jobbiga att möta. De spelar också ett ganska rakt spel och vi ett mer diagonalt, så det är två olika spelstilar som möts igen. Vi har en stor respekt för dem och vet om att de är bra på fasta situationer, så det blir tufft igen. Vi har inte förlorat två matcher i rad i år och vi hoppas att det inte blir en ändring på det nu. Vi har tuffa utvärderingar efter varje match och efter den förra blev det lite tuffare för det var för många spelare som inte kom upp i en acceptabel nivå.

Efter matchen vankas det sommaruppehåll, händer det något i truppen då?

Det har hänt redan, Emil Skogh har lånats in från Örgryte och det är en värvning som vi är nöjda med. Jag vet vad Emil Skogh går för och vi får in en offensiv kraft, vi ska bara bygga upp det han hade innan han kom till Örgryte. Vi måste också ha in spelare för numerärens skull, vi har inte haft så många avstängningar och så för vi har inte dragit på oss så mycket kort. Men vi skulle behöva ha in lite offensiv kraft och kanske ett mittbacksalternativ, så det jobbar vi för såklart. Det är många lag som är med i toppen och det kommer bli roligt.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror vi kommer vara det mer spelförande laget och jag har en känsla att Emil Skogh avgör på frispark, 2-1. Vi kommer att vara livsfarliga på fasta situationer, vi har varit hyfsade på det men jag har en känsla att vi nu kommer att bli riktigt vassa på det.

 

Erik Lund, Ljungskile SK

Erik Lund Foto: Bildbyrån

Erik Lund
Foto: Bildbyrån

En meriterande poäng mot serieledarna senast, vad betydde det för er?

Det betyder mycket, framförallt gjorde vi en bra match och vi hade dem i ett dubbelmöte. Vi gjorde en bra match borta också där vi stod emot i åttioen minuter och det var skönt att få hålla hela vägen ut nu mot, i min mening, seriens bästa lag.

Sista omgången innan ett välförtjänt uppehåll, hur summerar du våren?

Det har varit ganska så turbulent, det har ju varit tre olika tränarkonstellationer så det har varit en turbulent vår och därför känns det så skönt att vi nu är på plats åtminstone för ett och ett halvt år framåt. Försvarsspelet blir bättre och bättre hela tiden och vi har bara släppt in ett mål på tre matcher så framtiden känns ljus, hela klubben har jobbat mycket och hårt under våren. Jag tycker att vi borde haft mer poäng än vi fått, men det sägs att man får vad man förtjänar så förhoppningsvis får vi igen det vi tappat nu under höstsäsongen istället.

Det är Oskarshamn ni gästar i helgen, vad vet du om dem i nuläget?

Det är ett bra lag såklart, det är ett av topplagen och de skuggar ju Torn och Mjällby. De är bra på kanterna och har en bra organisation över huvud taget. Det är ett bra lag och det blir en tuff avslutning på vårsäsongen som väntar oss.

Ni har onekligen haft en speciell vår – kommer ni försöka förstärka truppen i sommar?

Det tittar man väl alltid på, sedan finns det en ekonomisk verklighet som är som den är. Men det är klart att trupparbetet alltid pågår i klubben så det är väl egentligen inga konstigheter.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det kommer vara en tillställning med ganska få chanser, det kommer vara tillknäppt och det är ju två bra lag som möts. Det var en jämn kamp hemma mot dem men där de gick segrande ur den till slut så jag hoppas vi ger tillbaka med samma mynt nu, så 2-1 till vår del.

Matchen spelas på lördag den 21 juli klockan 16:00 på Arena Oskarshamn.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

Veckans Match – Omgång 16

Varje vecka väljer vi på redaktionen ut en match till ”Veckans Match” i vardera serie.
Inför matcherna talar vi lite kort med tränarna och tar också pulsen på respektive lag.

 

Söderettan

I Division 1 Södra har vi valt matchen mellan Torns IF och Lunds BK. Det blir ett hett derby mellan de två Lundalagen och det råder en del prestige i luften inför fredagens drabbning på Tornvallen. Lagen ställdes mot varandra i premiäromgången och då var det Torn som gick segrande ur den matchen, så en viss revanschlusta finns förmodligen hos Lund. Klarar de att använda revanschlustan till att bärga en vinst eller ska Torn förlänga sin svit mot Krubban?

 

Torns IF - Lunds BK

 

Rickard Ringhov, Torns IF

Richard Ringhov Foto: Bildbyrån

Richard Ringhov
Foto: Bildbyrån

Det blev en bortaseger på Vapenvallen senast, vad har ni tagit med er från den?

Vi har egentligen tagit med oss väldigt mycket, en svår bortamatch mot ett lag som trots allt tagit ungefär lika mycket poäng som oss på de sju senaste matcherna. Det var lite ovisst när vi väl åkte dit. Vi har tagit med oss den taktiska prestationen vi gjorde över nittio minuter, då Niklas Nilsson blev utvisad i den fyrtionde minuten. Så som spelarna spelade i andra halvlek så visade vi att vi ändå gick för det, det är jag imponerad och nöjd över. Det är så vi kände och tänkte efter matchen, det är en väldigt meriterande men också mycket härlig seger för det är inte lätt att vinna där uppe, och kanske än mindre när förutsättningarna blev som de blev.

Ni får ses som vårens ”raket” i Söderettan, hur mycket fokus skänker ni tabellen?

De som säger de inte tittar i tabellen ljuger, det är trots allt den som vi håller på med varje vecka. Sedan kör alla klyschor om en match i taget och så vidare. Men vi som nykomling mår bra av att se att de poäng vi tar gör att vi klättrar i tabellen. Att man presterar bra vecka efter vecka gör att man kan göra ännu bättre resultat. Man kan inte komma från att ledare och spelare kikar i tabellen, det är trots allt den som speglar prestationerna i våra matcher.

Det är Lunds BK som gästar Tornvallen denna omgång, hur beskriver du dem som lag?

Det är ett gediget bra anfallsinriktat fotbollslag. Tittar man på tabellen så har de gjort mycket mål men de har också släppt in många. Det är ett bra lag med individuellt skickliga offensiva spelare. Om man är ett offensivt präglat lag är det förstås svårt att inte släppa in mål också. Kollar man tabellen är det intressant att fyra av nykomlingarna ligger trea, fyra, femma och sexa.

Kommunderby med allt vad det innebär – vad tror du om publiksiffran på fredag?

Det är ju så att vi hade publikrekord mot dem ifjor, men det var innan folk gick på semestrar. Nu spelar vi tre veckor senare och då har folk gått på semester, vilket gör det svårt att sia om publiken. Vi borde hoppas på nytt publikrekord då båda lagen spelar i en serie högre, men det är väldigt svårt – men minst sju hundra personer måste det bli på Tornvallen. Men hade matchen spelats i maj månad så tror jag att publikrekordet hade flugit all världens väg dock.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Vi har ju mötts väldigt många gånger de sista åren, jag tror vi mötts nio gånger de senaste åren. Vi har mötts i uppstartsmatcher, DM och i serien. Jag tror båda lagen ändrat sitt sätt att spela sedan vi gick upp i Division Ett. Det blir intressant att se hur det kommer se ut, det är svårt att sia om karaktär men utgången är solklar – vi går alltid för en vinst. Men vi kan nog vänta oss mycket kamp, vilja och energi och det är något som vi gillar.

 

Stefan Jansson, Lunds BK

Stefan Jansson Foto: Lunds BK

Stefan Jansson
Foto: Lunds BK

Hela 4-0 vinst hemma mot Ängelholm senast, hur ser du tillbaka på matchen?

Vi var jättebra i första halvlek, sedan spelade vi bara av den andra halvleken. De skapade väl egentligen inget, det var bud på både fyra och fem mål i första halvlek för oss så vi avgjorde matchen tidigt. Det enda som var tråkigt var Emil Pedersen som slängde sig för att rädda en boll i slutet av matchen och som olyckligt bröt mellanhandsbenet och är gipsad, så han får vi klara oss utan i tre veckor – men det är ju bara två matcher kvar tills det är uppehåll i serien.

Den här veckan är det dock Torn som står för motståndet, vad vet ni om dem?

Vi vet ju nästan allt om dem, vi mötte varandra i fjor och det är samma tränare som är kvar och det är samma typ av Torn. De har gått otroligt bra, det spelar ingen roll om de får en utvisning med eller mot sig för de vinner ändå, och det är otroligt starkt. De förlitar sig mycket på laget och ger alltid hundra procent. Nu blev Niklas Nilsson utvisad senast, men han har varit borta tidigare och de har gjort det bra då också. Det blir det lag som har en bra dag och de som gör sin taktik bäst som kommer vinna, så blir det alltid när man är så tighta.

Det senaste derbyt slutade med en vinst för ”di orangea”, revanschlusta i ”Krubban”?

Det tycker jag, det är väl egentligen så mot alla lag om man förlorat mot dem  – har man förlorat den tidigare matchen vill man ha revansch nästa gång man möts. Och framförallt mot Torn, det är bara att ställa in sig på att vi ska göra allt i vår makt för att vinna denna match.

Det serveras ett lundaderby en fredagskväll, vad tror du om publiksiffran?

Den tror jag blir bra, det hoppas jag – framförallt nu när båda lagen är med där uppe i tabellen. Torn har det gått riktigt bra för och vi har också haft framgång. Båda lagen har haft framgångar och båda fick bra lottningar i cupen, sen VM på det – där borde komma mycket folk. Det är väl rimligt att spekulera i att det kommer runt en tusen personer i alla fall.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror båda lagen vill vara bollförande, det är så vi spelar. Jag tycker inte det här med långa bollar på bengt och den här kampen är något för oss. Det kommer bli bra spel med mycket känslor och fight så det kommer nog bli en rolig match att se, vad gäller utgången så går vi alltid för vinst – jag tror att vi tar revansch för derbyt i premiäromgången.

Matchen spelas på fredag den 13 juli klockan 19:00 på Tornvallen.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

 

Norrettan

I Division 1 Norra har vi valt matchen mellan Västerås SK och Syrianska FC. Det börjar närma sig sommaruppehåll och alla lag vill såklart gå på semester med en god svit och tabellplacering. Västerås har de senaste veckorna tappat formen en aning vilket lett till att vårens succélag Carlstad övertagit förstaplatsen – den vill VSK inte tappa mer grepp om. Syrianska har skärpt till sig och börjar utmana topplagen, de vill krympa avståndet och revanschera sig för det senaste mötet mot Västerås. Vem tror ni drar det längsta strået här?

 

VÑsterÜs SK FK - Syrianska FC

 

Tor-Arne Fredheim, Västerås SK

Tor-Arne Fredheim Foto: Bildbyrån

Tor-Arne Fredheim
Foto: Bildbyrån

Förlust borta mot Linköping senast, hur ser du tillbaka på den matchen?

Man ska komma ihåg att Linköping bara förlorat en match på drygt arton månader så de är starka på hemmaplan. De var duktiga så det var inget med det, men vår prestation borde ändå ha varit bättre än vad den var.

Det känns som att er goda trend i vår kommit av sig lite, vad beror det på?

Vi har väl haft det lite tungt i ett par veckors tid, att få ihop det både i anfall och försvar och fungera som vi vill. Men däremellan hade vi en riktigt bra match mot Syrianska. Vi har en del skador och då har det väl blivit lite belastning på de spelare som spelat mycket. Sedan är det väl lite mentalt också när vi lett serien med så mycket, man blir lite spända och tänker lite för mycket istället för att bara spela ut. Det är väl en kombination av de delarna, det mentala och att man blir trött på grund av belastningen när vi har haft så mycket skador i truppen.

Den här omgången gästar ni av Syrianska, vad vet du om dem som lag?

De är väldigt bollskickliga, de har många bollskickliga spelare. I medgång så går det bra för dem, då har de flyt – men när de har motgång så kan det gå åt andra hållet för dem. Just nu har de medgång med ny röst i omklädningsrummet och så, vilket gick bra senast. Sedan är det väl oklart hur det blir med Ranégie, om han skall vara med eller inte, de mörkar nog det.

Gratismatch på Solid Park Arena, hoppas ni slå publikrekord på arenan?

Det är nog svårt i mitten av juli att slå ett publikrekord, många har gått på semester. Sedan spelas det samtidigt en bronsmatch i VM, vi har försökt ändra på tiden men gästerna ville inte så det blir nog svårt. Men nu är det inte Sverige som spelar så det kanske kommer lite folk ändå.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Jag tror det blir en böljande match fram och tillbaka, det står mycket på spel för båda lagen såklart – de vill hänga på och vi vill hänga på Carlstad så det står mycket på spel på det sättet. Det är en viktig match i alla avseenden. Vi vill komma tillbaka till vinnarspåret såklart.

 

Mattias Genc, Syrianska FC

Mattias Genc  (Då som spelare) Foto: Bildbyrån

Mattias Genc
(Då som spelare)
Foto: Bildbyrån

Ni vann den senaste matchen mot Sandviken, vad har ni tagit med er från den?

Först och främst är det väl de tre poängen som räknas, men i det stora hela så har vi ett bra passningsspel, ett högt tempo och vi kommer fram till den sista tredjedelen men där måste vi finslipa lite mer. Vi hade allt som allt kontroll, de hade väl en-två chanser men vi lyckades reda ut det och tar de tre poängen som behövs för att vi ska kunna vara med i racet här.

Hur har det påverkat laget att Zvezdan Milosevic lämnade efter så kort tid i klubben?

När Zvezdan kom in så fick han ordning på en del som hjälpte laget och klubben att avancera framåt. Vi plockade mycket poäng under hans tid. Jag hjälpte till under hans tid också, så det är inga konstigheter att jag leder laget nu. Killarna har tagit det bra, de har tagit det till sig och ger allt på träningarna och det är vad som krävs, respekterar man varandra och ger allt för varandra så kan det bära långt.

Den här omgången gästar ni tabelltvåan Västerås, vad vet ni om dem i nuläget?

De har inte seriens hetaste form i nuläget, men Västerås är Västerås – de har satsat genom att ta dit en bra tränare och bra spelare. Jag har kollat på dem i veckan, deras senaste matcher, och det är ett bra lag. Vi åker dit med en stor respekt för dem men vi åker också dit för att kriga till oss tre poäng.

Det är seriens två största publiklag, vilken inramning kan vi vänta oss?

Jag tror det kommer vara bra med folk, tydligen har de fri entré till vår match också så det kommer säkert vara strax över fyra tusen där. Det kommer nog vara en bra inramning, vi hoppas vi får med oss lite folk också – det är viktigt för killarna att ha det stödet i ryggen.

Avslutningsvis, kan du ge dig på att försöka gissa matchens karaktär och utgång?

Det är de som vill mest som kommer vinna matchen. Vi har karaktär och viljan att vinna i laget, den som orkar mest och springer mest kommer kamma hem de tre poängen. I det stora hela så är det de som vill mest som kommer att gå vinnande ur den här matchen.

Matchen spelas på lördag den 14 juli klockan 16:00 på Solid Park Arena.
Om ni inte kan följa matchen på plats går det också bra att se den live på Ettanplay.

Veckans profil: Anders Mogren

Veckans profil är Ruddalens eget paket matlagningsgrädde.
Anders Mogren passar in överallt.

Fem raka säsonger och drygt 100 matcher har Anders Mogren på sitt samvete i Utsiktens BK. Ruddalens mörkblå eleganter har haft en för många oväntad tuff vårsäsong – där kulturbärare Mogren varit en viktig pjäs att luta sig mot. Både på och utanför plan.

Mogren värvades till Utsikten från IK Gauthiod i Grästorp inför säsongen 2014. Väl där marscherade han rakt in i lagets centrala mittfält. Där har han fräst fram i såväl division ett som Superettan.
Och det är smaken av elitfotboll som fortfarande kittlar på tungan – och som motiverar honom att fortsätta. Med lite annorlunda vägval i livet hade han mycket väl ha kunnat vara där för länge sedan.
– Visst har jag haft sådana möjligheter – i omgångar, men det är omständigheter som påverkat de val man gjort. Man gör alltid det val som känns rätt för stunden och kör sedan 100 procent på det. Jag kan inte lägga energi på att gå bakåt.

Ett av de där vägskälen som format Mogren som fotbollsspelare gjordes redan som 15-åring.
– Då valde jag mellan att satsa ordentligt på fotbollen och söka in till Borås Fotbollsgymnasium – eller spela med A-laget i Gauthiod. Seniorfotbollen lockade mer och som 16-åring tog jag en startplats.
Samtidigt ryckte flera av landets största klubbar i Mogren
– 2009-10 gjorde jag en provmatch för Örebro SK och tränade med deras A-lag, men fick en fotfraktur och fick avvakta under 2010, den enda säsongen då jag varit skadad.
– 2011 var jag både hos Norrköping och Örebro. Janne Andersson var tränare i Peking då och jag käkade lunch med honom och pratade om möjligheter. Men efter ett år som skadad ansåg jag att det var stor skillnad på att komma tillbaka och spela – och att prestera – så det blev inget
Vad tänker du idag när du ser på Allsvenska matcher?
- Jag är inte bitter, absolut inte, men det är klart att man tänker på hur det hade kunnat bli ibland. Bland annat var jag och provtränade med Norrköping samtidigt som Isaac Kiese Thelin. Häromdagen spelade han i VM…

Flytten till Göteborg och Utsikten skedde 2014 och 2015 spelade Anders och laget i Superettan.
– Tyvärr inget eget material eller spel för att hålla oss kvar.
Är det rimligt att du kommer tillbaka dit?
- Ja, jag är bara 28 år och har fler år kvar.
Hur känns det att ha sådana drömmar – och sedan spela inför 25 åskådare mot FC Kristianstad (seger med 1-0)?
- Det låter deppigt när du uttrycker det så, men man lever sitt eget liv och måste lära sig att hantera sina val. Jag strävar efter att nå elitfotbollen igen och vill spela för att man älskar fotboll och vill vinna till varje pris.

Säsongen 2018 har varit ryckig både för laget och veckans profil i fråga.
– Inför det här året opererade jag höften. Det var ett planerat ingrepp som en följd av förslitningar.
Det är svårt att inte tänka på Ruddalens tidigare stenhårda konstgräsplan då?
- Ja, den har varit en bidragande orsak till höftproblemen. Att vi spelade på den i Superettan är egentligen helt obegripligt.
– Hur som helst; jag kunde inte börja träna för fullt förrän någon vecka innan seriepremiären så det är först på sistone det känts riktigt bra. Man har spelat sig i form.

Du gör din femte säsong i Utsikten, trots att det funnits alternativ, ser du dig själv som en lojal spelare?
- Ja, men det handlar om hur man är som människa. Det beror på hur man är uppfostrad.
Blir det en sjätte säsong?
- Jag trivs där jag är och har allt fokus på Utsikten just nu. Men jag vill ju återvända till elitfotbollen på något sätt.

Utsikten ligger efter 15 omgångar på åttonde plats, elva poäng från kvalplats uppåt.
– Hittills har vi inte fått ihop gruppen som vi velat, det visar resultaten. I fjor hade vi en väldigt kompetent trupp med kvalitet i alla delar på planen, i år finns inte samma kvalitet – därför är det viktigare att fungera bra som trupp, då kan det ändå bära hur långt som helst.
Oskarshamns tränare Jan Stahre nämner Utsikten som ett av de lag som kommer få en starkare höst än vår – har han en poäng?
- Jag tror verkligen det också. Efter en del skador med tunn trupp har vi haft det kämpigt. Vi har ställt de elva bästa spelarna på planen, men en del av dem har fått ovana roller. Jag var anfallare senast… Men hösten kan bli rolig.

Det här med att passa in överallt ja…
1990-talet hade Magnus Erlingmark.
2010-talet har Anders Mogren.  Fotbollens matlagningsgrädde. Passar in överallt.
Spelartyper som kan användas på alla positioner. Högerback, innermittfältare, forward eller korvkokare i kiosken. De levererar alltid.
– Jag har faktiskt lite kontakt med Magnus Erlingmark, han jobbar ju med spelarföreningen som jag är med i. Vi har pratat några gånger.
Men du köper liknelsen?
- Absolut – och jag ser det som en komplimang. Jag känner mig mångsidig och spelat på de flesta positioner. Oftast som innermittfältare, men förra säsongen var jag mittback. 2014 när vi vann serien var jag även anfallare – och högerback. Jag ser mig som innermittfältare innerst inne, det kliar i benen när man ”tvingas” stå kvar längst ner.
Hur ser Stefan Rehn på din roll i laget?
- Vi får nog se mig fortsatt offensivt under hösten.
Vad betyder det att Stefan kommit in som tränare?
- Vi har fått en tydlighet i gruppen. Det tog några veckor för honom att implementera sin spelidé. Nu har vi tre-fyra raka utan förlust och vi har allt bättre flow i truppen. Just nu ser det väldigt positivt ut. Peter Vought är dessutom assisterande – och de fungerar bra ihop. De har en tydlig styrning från sidan men ger samtidigt mycket frihet till oss ute på plan.

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här bred yta

RSS Svenska Fotbollförbundet

Ingen data tillgänglig

Ingen data finns tillgänglig från källan. Detta kan bero på att flödets adress har ändrats eller tagits bort. Det kan även bero på att RSS flödet är nyligen tillagt och vårat system inte har hunnit gå igenom flödet. Vänligen testa igen om en stund.
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Stadium
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
SEQR - The mobile wallet
Adidas Sport Performance
Swish
Vår lagsida på Stadium Teamsales fom år 2015 -uppdaterad 2016.
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015