Fotbollsnyheter från Carlstad United BK

RSS - Carlstad United BK

Thomas Mill 1953-2017

Mitt i alla förberedelser för säsongen 2018 stannade tiden till och vi påmindes om hur skört livet är.

Beskedet, som kom strax före jul, att Tomas Mill ryckts bort alldeles för tidigt av en sjukdom vid 63 års ålder var mycket tråkigt. Bara någon vecka tidigare hade han skickat över några inspelningar från hans tid på CU:s kansli och nu förstår vi att han städade för slutet han visste skulle komma.

Tomas Mill var entreprenören som framgångsrikt drev sina företag. Han var också en mycket viktig del under CU:s första år. Inte bara som sponsor utan även delaktig i det dagliga arbetet på kansliet. Tomas var en av de som bidrog till att Carlstad United tog sig igenom några tuffa ekonomiska år.

Hans parhäst på kansliet, och lagets tränare, Börje Andersson minns tiden med Tomas, ”Det var ett mycket tråkigt besked som kom från Karlstad att Tomas Mill lämnat jordelivet. Tomas var en mycket trevlig bekantskap och otroligt härlig arbetskamrat. Mycket engagerad och arbetsvillig person.

Jag minns hur han efter långa dagar på kansliet senare på kvällen ringde mig och då blev det några timmar till. Tomas hade kommit på flera idéer för vårt United. Vi har mist en stor supporter och en kär vän.”

Vi är tacksamma för allt som Tomas gjort för Carlstad United BK och våra tankar går till hans familj.

Inlägget Thomas Mill 1953-2017 dök först upp på Carlstad United.

Lawand lämnar CU

Lawand debuterade 2013 för Carlstad United BK i en träningsmatch mot IFK Åmål. Han var från det en viktig del i CU:s återtåg till division 1.

Efter två säsonger i division 1 väljer han nu att ta sin show vidare till andra arenor.

Lawand är en Kronoparkskille vars dröm var att spela för Carlstad United. Han engagerade sig i ungdomarna från Kronoparken och är en förebild för dem.

Lawand var den som höll låda i omklädningsrummet och som drog igång sången efter alla segrar. På planen har hans vänsterfot levererat några klassiska frisparksmål.

Vi kommer att sakna Lawands personlighet och önskar honom stort lycka till i fortsättningen.

Lawand kom upp i 124 seriematcher för Carlstad United.

Inlägget Lawand lämnar CU dök först upp på Carlstad United.

Erik Sachs klar för Carlstad United

Vi är oerhört glada över att Erik Sachs har valt att representera CU under två år. Erik har Degerfors IF som moderklubb och startade 11 seriematcher under säsongen 2017. Vi ser att Erik med sin erfarenhet från Superettan och vilja att utvecklas kommer att bli en otroligt viktig spelare för CU under 2018.

Erik säjer själv att hans prioritet när det inte blev någon förlängning med Degerfors var att få mycket speltid och en ledande roll i den nya klubben. Något som Carlstad United kunde erbjuda.

Lars Warnestad från sportgruppen kommenterar nyförvärvet på följande sätt.
– Vi har arbetat under en längre tid för att få Erik till föreningen. Vi ser en stor utvecklingspotential i honom och med hans inställning och personlighet kommer han att vara en stor tillgång. Med Ludde och Erik har vi två av seriens mest lovande backar klara och ska komplettera med en till innan vi stänger för året.

Inlägget Erik Sachs klar för Carlstad United dök först upp på Carlstad United.

John Junior Igbarumah är klar för CU 2018

Vi är glada att kunna hälsa John Junior Igbarumah välkommen till Carlstad United. Junior spelade för Sandviken under 2017, men lämnar nu för Carlstad United i samma serie. Junior med sin snabbhet och fina teknik kommer att bli en sevärd spelare. Hans styrka är att i en mot en utmana och ta sig förbi sin motståndare.

Carlstad Uniteds tränare Ted Waltersson-Larsson kommenterar nyförvärvet på följande vis:
– En offensiv spelare som adderar ett verktyg till i vårt offensiva spel. Junior kommer att sätta våra forwards i många lägen och även skapa många målchanser på egen hand.

Tobias Johansson i sportgruppen kommenterar så här:
– Jag är mycket nöjd med att vi fått den 17 spelaren klar i truppen. Nu är det inte många platser kvar att fylla och det börjar se riktigt bra ut.

Inlägget John Junior Igbarumah är klar för CU 2018 dök först upp på Carlstad United.

Uchenna Ike klar för kommande säsong

Ike kom till oss under förra säsongen och gjorde ett stort avtryck. Hans fysik och arbetskapacitet var en viktig del både i vår offensiv och defensiv. Att försöka behålla honom har varit en viktig del i vårt lagbygge och det känns därför riktigt kul att vi har kunnat lösa detta. Ike känner klubben och Karlstad och kommer göra en ännu bättre säsong i år än förra året.

Ike kommenterar att det blir ett andra år med:
– Jag trivdes väldigt bra i Carlstad United, men var inte nöjd med vad vi presterade under förra året. Jag ser därför fram emot att bidra till att vi gör en bättre säsong i år.

Inlägget Uchenna Ike klar för kommande säsong dök först upp på Carlstad United.

bild
Stadium
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
SEQR - The mobile wallet
Adidas Sport Performance
Swish
Vår lagsida på Stadium Teamsales fom år 2015 -uppdaterad 2016.
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015