cover

Fotbollsnyheter från Carlstad United BK

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här bred yta

RSS - Carlstad United BK

David inför matchen mot FC Linköping City

Carlstad United rustar för att avsluta vårsäsongen med poäng på bortaplan. I den 17:e omgången reser laget till Linköping för att möta seriefyran FC Linköping City.

Laget vill avsluta på bästa sätt inför sommarvilan för att sedan ladda inför den viktigaste hösten i klubbens historia.

Hemsidan har varit i kontakt med lagets huvudtränare David Ekelund inför helgens match och ställt några frågor.

Två förlorade poäng senast mot Arameisk-Syrianska efter en svag andra halvlek. Första halvlekens mål och heta målchanser lovade något helt annat. Hur kunde CUs insats svänga så mellan halvlekarna?

Vi hade som du säger bra kontroll på matchen i första halvlek, men var trots 2-0 ändå inte helt 100 % nöjda.

Vi pratade i halvtid om vad vi ville göra lite bättre och att även fortsätta spela på samma sätt i som i första och vara tålmodiga, för då skulle fler lägen uppstå.

Istället gör vi tvärtom, vi blir stressade med bollen, tar en hel del felbeslut som sätter oss i dumma situationer och då blir det jobbigt, både mentalt och fysiskt.

Även om Arameisk-Syrianska har det mesta av spelet sista 30 min av matchen så skapar de inte mycket förrän de gör 2-1, och sen 2-2 strax därefter.

Det var många faktorer som spelade in i att det gick som det gick, och vi har pratat genom det med spelarna. Sen ska vi aldrig glömma att det finns ett lag på andra sidan också.

Från läktaren verkade det som att det inte fanns någon ”härförare” som kunde väcka laget. Dåliga beslut och felpass travades på hög samtidigt som laget sjönk ner mot eget straffområde. Hur undviker man att detta händer igen?

Ja det var som sagt många faktorer som påverkade sista halvtimmen. Det gäller att veta vad man ska göra om man som lag hamnar i liknande läge igen, hur man tar sig ur det tillsammans.

Det var nog en nyttig läxa vi fick med oss från matchen, och även om vi absolut inte är nöjda med vår prestation sista halvtimmen så får vi inte fastna i det utan jobba vidare framåt. Precis som alltid.

Det var rejält varmt på Tingvalla. Hur reagerade spelarna på hettan och att spela i svarta tröjor?

Ja det var det, sen tror jag inte att de svarta tröjorna gjorde det varmare än vad det var för Arameisk-Syrianska. Däremot spädde nog värmen på felbesluten vilket gjorde det jobbigare och jobbigare ju länge matchen led.

På söndag avslutas våren med bortamatch mot seriens bästa hemmalag, seriefyran FC Linköping City. Det känns som att ni måste höja nivån rejält för att kunna rå på detta motstånd. Finns det någon mer växel att lägga i så här tätt inpå sommaruppehållet?

Ska vi bara titta på slutet av matchen mot Arameisk-Syrianska så måste vi absolut upp en nivå eller två, men det gäller generellt, inte just för att det är Linköping vi möter.

Men som jag var inne lite på förut, vi gjorde även en hel del bra grejer framförallt i första halvlek förra matchen, och det är dit vi måste hitta tillbaka igen.

Linköping är otroligt målsnålt på hemmaplan med målskillnaden 7-3 på åtta matcher. På vilket sätt kommer detta att prägla matchen?

Svårt att säga, det är sista matchen före uppehållet. Om vi räknar in träningsmatcher och cupmatcher så gör vi vår 29:e match för säsongen, och Linköping något liknande.

Jag tror helt enkelt att det lag som orkar vara mest noggranna under hela matchen kommer vinna den.

Efter söndagens match är det uppehåll i serien. CU får en tuff start under på hösten efter omstarten. Först årets längsta bortaresa (Skellefteå), sedan hemmamatch mot Hammarby IF i Svenska Cupen och slutligen hemmamatch mot Västerås SK. Hur ser planeringen ut inför omstarten?

Det drar igång rejält helt klart. Direkt när vi kommer hem från Linköping på söndag så går vi på två veckors ledighet, där spelarna kommer få anpassade träningsupplägg för att få göra det just de behöver under ledigheten.

Några som spelat mycket kommer få lite längre vila, medan några kommer få jobba på under större delen av ledigheten för att komma väl förberedda för hösten.

Vi drar igång träningarna måndag den 6:e augusti och den efterföljande helgen åker vi till Mariestad för ett kortare träningsläger där vi också kommer möta Skövde AIK i en träningsmatch den 10:e.

Inlägget David inför matchen mot FC Linköping City dök först upp på Carlstad United.

Inför: Om FC Linköping City

Vårsäsongen avslutas med en bortamatch mot FC Linköping City som ännu inte har förlorat hemma på Linköpings Arena. Laget har sakta men säkert arbetat sig in i division 1-spelet och uppåt i tabellen.

Om Carlstad United ska kunna rubba denna starka ”nykomling” så måste spelet och inställningen från den andra halvleken mot Arameisk-Syrianska förbättras betydligt. Här kommer det krävas en toppinsats av CU.

Kanske kan möjligheten att spräcka Linköpings hemmaförlustnolla, och behålla toppositionen i serien över sommaren, ge extra motivation i sommarvärmen.

Linköpings publiksnitt är i paritet med Carlstad Uniteds men frågan är om söndagens match inte kan dra lite fler åskådare. Matchstart 18.00, fotbolls-VM är över och de flestas behov av sol och badstrand är tillgodosett.

SMHIs prognos pekar på klart väder, 26 grader och en vind på 5 m/s.

Här kommer lite information om söndagens motståndare.

Här kommer lite information om FC Linköping City.

Om klubben

Kort historik

Fotbollen i Linköping har genomlevt ett antal sammanslagningar och ombildningar.
1912 bildades BK Derby
1941 bildades IF SAAB
1981 bildades Linköpings FF genom sammanslagning av IF SAAB och BK Derby
1984 ombildades BK Derby fotboll efter missnöje med fusionen 1981
1981 bildades FC Syrianska Linköping
1994 bildades FCS Babylon genom en sammanslagning av FC Syrianska Linköping och FC Babylon.
2003 ombildades FC Syrianska Linköping
2009 bildades FK Linköping och ersatte Linköpings FF
2013 bildades FC Linköping City genom sammanslagning av FK Linköping och FC Syrianska Linköping

2013, när klubben bildades, var visionen att nå Superettan inom sex år.

Från division 3 till division 1

Sedan 2013 har klubben sakta men säkert avancerat uppåt i seriesystemet. Redan första säsongen vann man sin division 3-serie. Skyttekungen, med 24 gjorda mål, hette Josef Haddad. Numer spelar han i Enebybergs IF.

Första säsongen i ”tvåan” blev det en blygsam niondeplacering. Säsongen 2015 kom man tvåa, nio poäng efter Sleipner. Josh Bragg vann den interna skytteligan med elva mål. Han lämnade sedan för Bodens BK.

Inför 2016 förstärktes truppen med bl.a. mittfältsduon Kyle Lloyd Knotek(USA) och Michael Uwezu(England). Resultatet blev en ny andraplats, sex poäng efter Arameisk-Syrianska. Nu blev Uwezu skyttekung med sina 12 mål. I den efterföljande kvalserien blev Karlbergs BK för svåra.

Truppen stärktes ytterligare inför 2017. Givna startspelare som amerikanske målvakten Michael Hartmann (norska Kolstad FK), armeniske högeryttern Levon Pachajyan (Södertälje FK) och anfallaren Esat Jashari (Motala AIF). Dessutom anslöt den japanske vänsterbacken Yasuoka Takuto från serbiska OFK Beograd efter sommaruppehållet.

Nu blev det äntligen serieseger och avancemang. Esat Jashari, som hade gjort 22 respektive 26 mål under de två tidigare säsongerna i tvåan, motsvarade förhoppningarna i sin nya klubb och satte 17 ”pytsar” för Linköping.

I serien

Statistik

Linköping började säsongen skapligt, för att vara nykomling, med endast en förlust på de sju första omgångarna. Hade man inte kryssat i fyra av matcherna skulle positionen i tabellen varit klart bättre redan då.

Laget fortsatte sedan än bättre med endast två förluster på resterande nio matcher och ligger nu på fjärde plats. Linköping är obesegrat i de sex senaste seriematcherna och det mest anmärkningsvärda är att Linköping är obesegrat hemma på Linköping Arena(konstgräs). Senast hemma tog man en fin skalp genom att besegra Västerås SK med 1-0.

Sett till gjorda och insläppta mål är Linköping bättre i de andra halvlekarna då man har 4-1 i den första kvarten och 7-4 i den andra.

Lagets meste målskytt är Esat Jashari med sju fullträffar, följd av Ilir Terbunja(5) och Levon Pachajyan(4). ”Busligan” toppas av mittbacken Patrik Johansson som har fyra varningar. Han var för övrigt avstängd när lagen möttes senast. Det gäller även mittbacken Ivan Bukenya.

Jämfört med den senaste seriematchen (Team TG borta) får man tillbaka tre startspelare som var avstängda. Laget har dessutom fem startspelare på två varningar och därmed i riskzonen att bli avstängda.

Senaste matchen

Med tre ordinarie startspelare borta, och en något mer defensiv uppställning, svarade Linköping för en klart godkänd insats borta mot Team TG. Underläge(0-2) redan efter 25 minuter förbyttes till oavgjort(2-2) efter mål av Christoffer Forsell och Esat Jashari i den andra halvleken. Övertag i både hörnor och avslut.

Tilläggas bör dock att Linköpings målvakt Michael Hartmann räddade målet från påhälsning vid tre tillfällen när TG-spelare kom fria.

Truppen

Om startelvan

Rent statistiskt så har startelvan vara tämligen intakt i fem av de sex senaste matcherna.

I en 4-2-3-1 uppställning handlar det om följande spelare:
Michael Hartmann –
Pontus Rödin, Patrik Johansson, Ivan Bukenya, Yasuoka Takuto –
Kyle Knotek, Lawson Sabah –
Levon Pachajyan, Esat Jashari, Fredrik Alm –
Michael Uwezu

Av dessa är fyra spelare nya inför denna säsong. Den ugandiske mittbacken Ivan Bukenya är 26 år och kommer närmast från East Bengal FC(Indien). Den 21-årige innermittfältaren Lawson Sabah är inlånad från IFK Göteborg dit han kom från International Allies(Ghana) inför säsongen 2015. Förra säsongen var Sabah utlånad till superettaklubben Varbergs Bois.

Den unge(17 år) talangfulle försvararen Pontus Rödin kom från AFK Linköping och har lyckats spela till sig en plats i startelvan. Anfallaren/yttern Fredrik Alm kommer ursprungligen från samma klubb som Rödin men har också hunnit med två säsonger i Åtvidabergs FF.

Nära till inhopp är yttermittfältarna Christoffer Forsell (ny från Assyriska FF) och Ilir Terbunja.

Mittbacken Patrik Johansson gör sin sjätte säsong i klubben och är den ende spelaren som är kvar sedan klubben spelade i division 3.

I den senaste matchen(Team TG) spelade inte Rödin(avstängd), Johansson(?), Knotek(avstängd) eller Fredrik Alm(avstängd)

Förra mötet

2018-05-27 Carlstad United – FC Linköping City 3-1 (2-1)
Det var målglatt redan i inledningen av matchen. När matchuret visade dryga halvtimmen hade Uchenna Ike och John Junior gjort mål för CU och Ilir Terbunja för Linköping.

Första halvleken bjöd på underhållande spel från båda lagen med ett högt tempo i värmen.

Andra halvlek inleddes även den ganska bra med högt tempo. Halvleken blev sedan väldigt ryckig med flera avbrott för skador, frisparkar och diskussioner, vilket också gav en annorlunda matchbild.

I andra delen av halvleken fick Linköping ett tryck på CU som man dock redde ut. På sitt andra friläge kunde inbytte Claes Nyman avgöra matchen på stopptid.

Inlägget Inför: Om FC Linköping City dök först upp på Carlstad United.

Välkommen Thomas Boulesteix!

Klubben har gjort klart med Thomas Boulesteix, en 21-årig back från Frankrike.

Thomas kan spela både som mittback och som ytterback och kommer att vara spelklar som senast när höstsäsongen drar igång i augusti.

Thomas är uppvuxen i Nantes och tillhörde SCO Angers akademi från det att han var 16 år fram till förra året. Han kommer senast från Trelissac FC i franska fjärdedivisionen.

Vi är glada att Thomas har valt att komma till oss och hälsar honom välkommen till Carlstad United!

Så här kommenterar Thomas själv kontraktet:
I am very excited to discover a new country and a new championship. It is a real opportunity for me to grow as player with the team and the club.

I was impressed with the ambition and drive with the coach and the team, and I look forward to helping the club achieve its goal.

Finally, I thank the club, the coach and the team for making me feel welcome.

Inlägget Välkommen Thomas Boulesteix! dök först upp på Carlstad United.

Vinnaren av 50/50-lotteriet har ej hämtat ut sin vinst

 

Vinnaren av 50/50-lotteriet under lördagens match (14 juli) har ännu inte gett sig till känna.

Vinstlotten från 2018-07-14 är 3767 och ska uppvisas för att kunna kvittera ut vinsten. Sista datum för att kunna hämta ut vinsten är 31 juli 2018.

Kontakta oss via e-post på adressen: info@cubk.se
V.g. ange namn och kontaktuppgifter, så återkommer vi till vinnaren.
(Vårt kansli är tyvärr stängt för tillfället)

Grattis till vinsten!

//CUBK

 

Inlägget Vinnaren av 50/50-lotteriet har ej hämtat ut sin vinst dök först upp på Carlstad United.

Ojämn insats gav en poäng

CUs tränarpar har vid många tillfällen sagt att varje match är unik och lever sitt eget liv. Det är ingen självklarhet att gå ut på planen och hämta hem tre poäng.

Hemmapubliken fick denna gång se en match med två ansikten. Först ett markant spelövertag, många hörnor och heta mållägen samt två snygga mål. Sedan ett omständligt och slarvigt spel med många felbeslut.

Nu lyckades man dock bärga en poäng och kanske kan denna match fungera som en väckarklocka inför nästa helgs tuffa drabbning med starka FC Linköping City som ännu inte har förlorat på hemmaplan.

Slutligen en eloge till Arameisk-Syrianska som kämpade på trots den tuffa inledningen och belönades med en poäng.

Matchfakta

Startelva

Tobias Johansson –
Ludvig Gran, Erik Sachs, Simon Klänge –
Michel Yanez Hernandez,Jesper Karlsson, Eric Jernberg, Oscar Danielsson –
Joel Gustavsson, Joel Rajalakso, John Junior Igbarumah

Ersättare

Lars Augustsson
Eric Forsberg
Linus Almqvist
Simon Molander
Claes Nyman
André Niklasson
Lukas Rhöse

Byten

50 Ut:Erik Jernberg In:Lukas Rhöse
61 Ut:John Junior In:Claes Nyman
85 Ut:Joel Gustavsson In:Eric Forsberg

Mål

28 1-0 Simon Klänge
41 2-0 Eric Jernberg
87 2-1 George Korkis
90+1 2-2 George Korkis

Varningar

Michel Yanez Hernandez

Kommentar

Första halvleken

CU inledde matchen ok, där man löste motståndarnas press på ett bra sätt. Sedan blev CU lite ometodiskt i sitt spel.

Efter ca 20 minuter tog CU över initiativet rejält vilket också resulterade i ett ledningsmål. En fin inläggsfrispark från Eric Jernberg hittade Simon Klänges panna.

Det var bud på ytterligare mål för hemmalaget när Joel Rajalakso serverades öppet mål men styrde bollen utanför. Mål nummer två kom dock med fem minuter kvar av halvleken när Eric Jernberg drog en frispark direkt i mål.

Andra halvleken

I den andra halvleken började CU slarva en hel del med bollen och spelet blev väldigt ometodiskt. Detta gjorde att motståndarna ofta vann tillbaka bollen och kunde etablera anfall efter anfall.

Arameisk-Syrianska skapade dok inte så mycket trots övertag i bollinnehav och faktum är att CU var nära att utöka till 3-0 när Joel Rajalakso fick en boll i bra läge men tyvärr sköt utanför.

I slutet av matchen smäller dock gästerna först in en reducering och strax därefter kom även kvitteringen, nu efter en längre boll i CUs straffområde.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att CU gjorde en ok första halvlek och en svag andra. Trots det borde de ha vunnit matchen men det lyckades man inte med.

Nu gäller det att analysera, ladda om och göra en bra träningsvecka för att lägga grunden för en bra insats nästa helg.

Inlägget Ojämn insats gav en poäng dök först upp på Carlstad United.

Placera dinLägg till en widget här vänsterkolumn
bild
Placera dinLägg till en widget här mittenkolumn
Placera dinLägg till en widget här högerkolumn
Placera dinLägg till en widget här fullbredd
Stadium
We stand united
GROLLS
Värmlands Revision AB
Markant Reklambyrå
Scandic - Hotell i Karlstad
Löfberg Fastigheter
SEQR - The mobile wallet
Adidas Sport Performance
Swish
Vår lagsida på Stadium Teamsales fom år 2015 -uppdaterad 2016.
Min Match - Säg Nej!
Spelklar - Folksam
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du handlar på nätet.
Stöd Carlstad United Ungdom FF när du spelar hos Svenska Spel
ettanfotboll.se
CUFF firar 10-års jubileum 2015